Geçtiğimiz hafta, dört gün Gaziantep'teydik.

‘Gazi Şehir’den‘Kalite Şehri’ne selam getirdik. Gazi Şehir üretiyor, ihraç ediyor, sanayide bacalar tütüyor, tırlar çalışıyor, fabrikalar gün geçtikçe artıyor;Türkiye, sanayi ile büyümeye devam ediyor.

Gitmediyseniz, gidin. Görmediyseniz, görün.

Yabancı olduğunuz belli ama asla yabancılık çekmiyorsunuz. Çünkü yüzler gülüyor, gözler gülüyor, asil milletimizin misafirperverliğini görünce rahatlıyor, endişeleriniz ortadan kalkıyor, kucaklaşıyorsunuz.

Mennan Ustanın (Mennan AKSOY) ününü bir kez de memleketinde dinledik. (Ayrı bir yazıda Mennan Ustayı yazacağız.)

85 ülkeye ihracat yapan KÖKSAN AŞ. adlı sanayi kuruluşunda incelemelerde bulunduk, Organize Sanayi Bölgelerini gezdik, şehirde tur attık, esnafla sohbet, sanayiciyle muhabbet ettik.

Sokakta vatandaşla şakalaştık, kısaca Gaziantep'te kaliteyi gördük, kaliteyle karşılaştık.

Esnafa sorduk; "İşleriniz nasıl, dövizin yükselişi ve savaşın varlığı sizi nasıl etkiledi?"

 Bu soruyu sorduk ya, feryat ve isyan duyacağımızı zannettik, ama aldığımız cevap da, sabrı ve devlete olan güveni,  sadakati gördük, esnaf ile kucaklaştık.Sorduğumuz soruya aldığımız cevap şöyleydi; "Allah devletimize zeval vermesin!"

Caddenin ortasında, Ahi Evran'ın heykeliyle karşılaştık. Ama alış verişlerimizde şunu gördük, Ahi Evran, sadece heykel olarak değil, esnafın ruhunda, ticaretinde yaşıyor. Bir kaliteci olarak da bundan ziyadesiyle memnun olduk.Alışveriş yapmak için girdiğimiz işyerlerinde çay ikramını kabul etmeden dışarıya bırakılmadık.

Ankara'dan TSE eski Daire başkanımız Ekrem KALE ve Bülent PİŞKİN, Gaziantep'ten yeni TSE Bölge Koordinatörü Rıza OKUMUŞ, Eski Bölge Koordinatörü Hakan YILDIRIM ile birlikte yapmış olduğumuz incelemeler neticesinde,Gaziantep'te bulunmaktan mutlu olduk.

Özellikle belirtmeli ve hakkını teslim etmeliyiz ki, Eski Bölge Koordinatörümüz Hakan YILDIRIM ve TSE'nin yeni Bölge Koordinatörü Rıza OKUMUŞ arasındaki saygı, sevgi ve makamın karanlığından, kirliliğinden arındırılmış samimiyetleri, dayanışmaları; planlama sorumlusu genç kardeşimiz Mehmet GENÇ'İN TSE sevdası, cevvalliği ve tüm TSE personelininbirbiriyle olan uyumu…Unutulduğu düşünülen TSE kardeşliği adına bizleri onurlandırdı ve Güneydoğu Bölgemizde kalitenin geleceği açısından bizleri umutlandırdı.

Kibirliler aradan çekilince, temizlerin kardeşliği ile kurumlar büyüyecek, devlet gelişecek, Türkiye Cumhuriyeti daha mutlu yarınlara, daha güvenle, kaliteli bir yolculuk yapacaktır.

Gaziantep'e yaklaşık bir ay önce BTSO'nun "Mehmetçiğe Destek" etkinliğiyle günübirlik gitmiştik. O zaman yoğun program dolayısıyla günümüzü KİLİS de geçirmiştik.

Bu gidişimizde, Gazi şehri ve Gaziantepliyi tanıma fırsatı bulduk. Şahin Beyin torunlarıyla kucaklaştık. Az ilerde kahramanlık destanları yazan kahraman Mehmetçiğimize dualar ettik.

Kısaca, Gaziantep'e gitmediyseniz gidin. Görmediyseniz görün.KALEOĞLU MAĞARASINDA kahve için, Mehmet KALEOĞLU ile sohbet edin.

AHİ EVRAN VELİNİN anlayışını aynen devam ettiren esnaftan alışveriş yapın.

Mal alın, haz alın, Anadolu ile kucaklaşın.

Yazımızı, esnaf kardeşimizin duasıyla bitirelim; "ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN!"