Bursaspor lig öncesi son hazırlık maçında maçın hakemi Onur Kabataş’ın cesur ve doğru kararları sonunda bol gollü bir galibiyetle moral buldu. İşin gerçeği Bursaspor taraftarları böyle bir skoru beklemiyordu. Farklı maç sonucuna şaşırdık desem bilmem hata mı olur?    

Hızlı başlayan Trabzonspor iki farklı  takım görüntüsündeydi. Yeni bir takım kurulmuş. Çok koşan mücadele eden bu takımda  zaman içeresinde Ersun Yanal faktörü ortaya çıkacaktır. Henüz hazır değiller. Geçen seneden çok daha iyi bir takım olmuşlar. Bu yenilgi kimseyi aldatmasın…  Trabzonspor seyircisinin agresif olmaları takım oyuncularını  gerdi.

 Bu sene Bursaspor’un  rakiplerinin  vay haline!  Sinir hastası olacaklar!  Nedeni, oynama, oynatma, uyut, bir gol at üzerine yat… Buna kaç takımın sinirleri  dayanır?

Oyununu  kendi sahasında kabul edip  rakibin oyununu bozuyor, kimse moral bozmadan  sabırla birbirlerinin  yardımına koşuyorlar.  Rakibinin hamlelerini  iyi görüp boşa çıkarıyorlar.    Bu iyi bir özellik.  Hatlar arasında   çabuk pas trafiğinde isabet oranını arttırırsa, kendi sahasında rakibi kabul edip tek toplarla hızla rakip sahaya akan bir Bursaspor bu sene  zor yenilen bir  takım olacak izlenimini aldım. Rakipler düşünsün….

Harun  hazır.  Nefis kurtarışlar yaptı. Seyircimizin sevmediği ama sahada her şeyini veren Şamil, yok zamanda  jokerimiz. Del Valle  övgüyü hak etti. Çok rahat adam eksiltiyor. Özgüveni çok yüksek. Ayrıca takım disiplinine uymaya çalışıyor.  Sahanın yıldızıydı.

Valle, Bilal ve Batalla bir araya geldiğinde  ayaklarından top almak maharet ister. Teknik kapasiteleri oldukça yüksek oyuncularımız  çok da koşmaları tabiri caizse  on numara beş yıldız.

Merter tam bir  takım oyuncusu. İyi bir saha içi antrenör görüntüsü verdi.   

Sercan’ın sadece  yeni saçı  fark edildi! Jorquera’nın oyuna girmesiyle toparladık. Ertuğrul Ersoy hazırlık maçlarına nazaran çok daha iyi idi. Oynadıkça iyi olacak. İsmail ikinci yarı sürpriz yaptı iyi oynadı. Kapasitesini zorluyor.  Necid’in aklı başka yarlerde  saha içi  gezintilerdeydi. Hamza hoca Necid’i bir an önce motive edip verimliliğini arttırmalı.

Sakın haa… Bu skor  Bursaspor  taraftarımızı  yanılmamalı.  Eksiğimiz çok eksikleri gidermek şart, aksi halde lig bitmez  ama ümitsiz değiliz. Takıma  bir iki üst düzey oyuncu takviyesi yapılsa acaba ne olur?

Bursaspor'un geleceği sağlam.  İkinci yarı oyuna alınan oyuncularımızın  altyapıdan olması her şeyden daha önemliydi. Hamza hoca bu  tercihlerine ısrarla  devam etmeli. Gösterişten uzak, sade ve  yağlanmış bir makine  dişlileri gibi sessizce tıkır tıkır işleyen, istekli,  sabırlı, mücadeleci bir takım görmekten  mutlu olduk. 

Takıma bakın Batalla dışında isimli oyuncumuz yok. Takım  haddini bilerek oynamaya çalışması  bana 2010  takımını çağrıştırdı….  Saçma da olsa şampiyonluk hayalimi seviyorum.