Önüne dikenli teller serecekler, aldırma!

Sen yürümene devam et,

Vücudunda oluşacak olan çizikler, senin plaketlerin olacaktır...

Çukur kazacaklardır önüne!

Çukura düşmen istenecektir,

Aldırma sen çukurlara, o çukurlar senin tecrübelerin olacaktır...

Kara çalacaklardır sana!

Duyma kara vicdanlıların kara sesini,

Hedefe vardığında, kara vicdanlılar, sana utanmadan uşaklık yapacaktır...

Tuzaklar kurulacak sana!

Hedefe varmaman için engeller konulacak önüne,

Sakın vazgeçme, hedef görüldüğünde en büyük alkışı onlardan alacaksın...

Kin duyacaklar sana!

Sakın sen kin gütme, kin ile din bir arada olmaz,

Sen başardığında, kin duyanlar kahrolacaktır...

Vazgeçme!..

Dikenli teller gül bahçesi olacaktır...

Çukurlar, sevgi ile dolacak, kapanacaktır...

Karalar, ak olacaktır...

Tuzaklar, tecrübelerini oluşturacaktır...

Kin yok olacak, din var olacaktır...

Sakın vazgeçme!

Sen işini yap...

Sen şarkını yaz... 

Sen türkünü söyle...

Ortaya çıksın farkın...

Kalacaktır gönüllerde senin şarkın...

 ***

O AN İNSANLIK ÖLMÜŞTÜR

 

"Güç bende" dediğin an,

Anlamazsın,

O an, bittiğin andır...

Kibrin kabardığı an,

Görmezsin,

Yerle yeksan olduğun an, o andır...

Haram yediğin an,

Tadı hoşuna gitse de,

Helalden koptuğun an, o andır...

Zulüm ettiğin an,

Zalimsin artık,

Zelil olduğun an, o andır...

İntikam aldığın an,

Nefsinin kölesisin,

İmanının zedelendiği an, o andır...

Arkadaşını sattığın an,

Kalleşsin,

Karakterini kaybettiğin an, o andır...

Gerçeği görmediğin an,

Körsün,

Karanlığa gömüldüğün an, o andır...

Ve öyle bir an gelir ki;

Vezir olduğunu zannedersin,

VEZİR OLDUĞUN O AN;

REZİL OLDUĞUN ANDIR...

Bir an değil, her an dikkatli olmalıdır insan.

Gücün sarhoşluğu, kibrin tavan yaptığı, harama bulaşıldığı, zalim olunduğu, intikam ateşi yandığı, arkadaşa kazık atıldığı, gerçeklerin görülmediği, gözlerin değil de vicdanın kör olduğu o an;

İnsani değerlerin kaybolduğu an ortaya çıkar ki, bu andan itibaren kalite bitmiş, karakter yok olmuş, o an insanlık ölmüştür!

 ***

TSE'DEN HABERLER (www.tse.org.tr)

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Türk Standardları Enstitüsü’nden (TSE), TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgeleri alması nedeniyle Bakanlık Konferans Salonu’nda tören düzenlendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, törende yaptığı konuşmada, Bakanlık ve tüm bağlı kurumlarda yönetim sistemlerinin geliştirilmesi ve belgelendirilmesi amacıyla Nisan 2018'de başlayan çalışmada nihai sonucun elde edildiğini belirtti. Bakan Dönmez, "Bugün bakanlık olarak alacağımız ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgelerini politik sürdürülebilirlik hedefimiz kapsamında hayata geçirdik" ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ise konuşmasında, yüksek katma değerli ve ileri teknolojiye dayalı üretim zorunluluğuna dikkat çekti. TSE’nin uygunluk değerlendirme faaliyetleriyle uluslararası alanda rekabetin anahtarı konumunda olduğuna işaret eden Büyükdede, standartların, kalite yönetiminin, uluslararası rekabetin vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi. Büyükdede, yönetim sistemi belgelerinin kamu kurumlarında yaygınlaşmasının taşıdığı öneme dikkati çekerek, bu çalışmaların kamuya yeni bir anlayış getirdiğini anlattı.

TSE Başkanı Adem Şahin de küreselleşme sonucu dünyanın ekonomik düzeninin tek standart, tek test ve tek belge anlayışı üzerinde inşa edildiğini belirterek, üretimin standartlara uygun gerçekleştirilmesinin yeterli olmadığını, ürünlerin inceleme ve muayene süreçlerinden geçerek belgelendirilmesinin zorunluluk taşıdığını söyledi.

Enstitü’nün 1990'lı yıllarda başlayan sistem belgelendirme faaliyetlerinin bugün 23 farklı alanda devam ettiğini aktaran Şahin, “TSE, yönetim sistem belgelendirme faaliyetleriyle kuruluşlarda kaynakların doğru kullanıldığı, israfın önlendiği, etkinliğin, verimliliğin en üst düzeye çıkarıldığı, çevreye saygılı, çalışanlarının güvenliğini ön planda tutan, bilgi güvenliğini sağlayan bir yapının oluşturulmasını amaçlıyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Şahin, Türkiye’de 512 kamu kurum ve kuruluşunun TSE’den kalite, çevre, iş sağlığı ve güvenliği başta olmak üzere farklı yönetim sistemlerinde aldığı belge sayısının 629'a ulaştığına dikkati çekerek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına da "Kalite Yönetim Sistemi" ve "Çevre Yönetim Sistemi" belgelerini verdiklerini bildirdi.