Son bir haftadır erken seçimin, yok şu zamanda olmalı, yok bu zamanda olmalıdır açıklamaları aldı başını gidiyor.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin defalarca seçimler 2023 Haziran ayında yani normal zamanında yapılacak demesine ve vurgulamasına rağmen maalesef Muhalefet partileri erken seçim gündemini hep gündemde tutmaktalar.

En son İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Haziran ayına vurgu yapması gündeme oturdu.

Birçok çevrenin, ekonomistin, sağlık uzmanının pandemi sürecinde ekonomik anlamda böyle bir genel seçimin hükümet tarafından kesinlikle kabul edilmesi mümkün değildir demesine rağmen muhalefet partilerinin bilhassa safları sık tutmak adına bu konuda ısrarlı tutumunu daha çok göreceğiz gibime geliyor.

Cumhur ittifakında durumlar en son safları sıklaştırmak adına Sayın Cumhurbaşkanının Saadet Partisi genel istişare Kurulu Başkanı, duayen siyasetçi Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaret etmesi sonrasında yine buna benzer yapmış olduğu bazı ziyaretler karşısında görünen o ki millet ittifakını panikletmiş durumda.

Cumhur ittifakında durum bu kadar net iken millet ittifakında durum çok net değil, hala daha HDP'nin İttifak içerisinde yer alıp almayacağı belli değil.

Bu konuda CHP çok istekli iken İYİ Parti bu duruma oldukça soğuk. CHP’ye yakın araştırma şirketlerinin yaptığı son araştırmalarda, ittifak içerisinde katılımı kesin gibi görünen CHP, İYİ ve Saadet’in toplamı  %35-37 bandında gözüküyor.

Görünen o ki yapılacak bir erken seçimde dahi hedefe ulaşmak pek kolay gözükmüyor.

Ne yapıp edip CHP'nin İYİ Parti'nin HDP konusunda koyduğu ambargoyu kırması lazım. Fakat görünen o ki resmi iş birliğine İYİ Parti pek sıcak bakmıyor ve geçen İstanbul seçimleri benzeri bir gölge tiyatrosu oynanması yönünde bir tavır belirlemiş durumda. Bu sıcak gündemde bakalım daha neler olacak bekleyip göreceğiz.