Ak PartiBursa Milletvekili,Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Bennur Karaburun gündemi değerlendirmek üzere gazetemizi ziyaret etti. Bu nazik ziyaretinde referandum ve diğer konularda samimi açıklamalar yaptı.

Çalışkanlığı ve disiplinliği ile göze çarpan siyasette yeni olmasına rağmen konulara çok hakim bir vekil.Meclis'te de yemin konuşmasına besmeleçekerek başlayan bir isim olarak gündeme gelmişti.

23 yaşında geçirdiği trafik kazasıyla aylarca yoğun bakımda kalan vücudunun büyük bir kısmını kullanamayan engelli olan, 2006'da ise iki kök hücre ameliyatıyla kısmen de olsa iyileşen 44 yaşındaki Karaburun, Meclis'te hem kadın haklarının hem de engelli vatandaşların sesi olmayı sürdürüyor.

16 Nisan'da yapılacak referandum hakkında bilgi veren Karaburun, “Vatandaşlara referandumu hukukçu ağzı ile anlatmıyorum. Sorumlu bir cumhurbaşkanımızın olmadığını referandumdan sonra sorumlu bir cumhurbaşkanımızın olacağını anlatıyorum. Cumhurbaşkanı şu anda sadece vatana ihanet suçundan yargılanabilirken bundan sonraki süreçte bizler gibi yargılanabilecek” dedi.

Yeni yatırımlar hakkında da bilgiler aktaran Karaburun, “16 Nisan'da 'evet' denilmesi halinde bürokratik engeller kalkmış olacak. Bürokrasi kalkınca her şey daha hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Yasamadan sorumlu olan milletvekilleri olacak. Yürütme erki de cumhurbaşkanı ve bakanlar kurulu olacak. Kimse kimsenin işine karışmayacak” şeklinde konuştu.

Tek adamlık iddialarına da yanıt veren Milletvekili Karaburun, “Cumhurbaşkanı bir hata yaparsa yargı tepesinde olacak. Meclis ile cumhurbaşkanı uyumlu çalışmak zorunda” ifadelerini kullandı.

Yaptıkları çalışmalar sırasında halktan çok güzel tepkilerle karşılaştıklarını dile getiren Karaburun, “Referandum sonuçlarına yönelik sayı vermek doğru olmaz ancak güzel neticeler alacağımıza canı gönülden inanıyorum. Kafaları karışan insanlar var. Özellikle sosyal medyada inanılmaz yalanlar yer alıyor.Biz şeytan taşlamaktan kendi işimizi yapamaz hale geldik” diye konuştu.

AK Partinin iktidara gelmesiyle birlikte engelliler için önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Karaburun, “AK Parti döneminde değer bulduk. Engellilik, Türkiye’de çok değil bundan onbeş yıl öncesine kadar pek de gündemde olmayan bir konu iken 2002’de başlayan Ak Parti hükümetleri ile birlikte artık medeni hizmetin, insanlık anlayışının, gelişmişlik göstergesinin temel noktası haline gelmiştir. Engellilerimiz ile ilgili çok yol aldık bu gerçek ama yapılacak daha çok işimiz var. Bu yüzden durmadan, yorulmadan, koşmaya devem edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın seferberlik çağrısından sonra engelliler için 'Neler yapabiliriz?' diyerek yola çıktıklarını aktaran Karaburun, “Tüm kurumlarla iş birliği içinde bir program hazırladık. Engelli kardeşlerimize faydalı olacak birçok proje çalışmalarımız olacak. İnşallah işi olmayan kardeşimiz kalmayacak. Sosyal devlet anlayışının iyi işlemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Birçok yaraya merhem oluyoruz. 16 Nisan inşallah diriliş günümüz olacak ve ülkemiz şahlanacak. Hepimiz ülkemizi güzel yerlere getirmek için çalışıyoruz" dedi.

Karaburun'un son sözleri ise, "Biz Türkiye’ye inanıyoruz. Milletimizin gücüne inanıyoruz. İnadına değil Ülkemizin aydınlık yarınlarına inandığımız için 'evet' diyoruz" olurken sayın vekilimiz bizi Meclis'e davet etti. Başkanvekili olduğu 'Kadın Erkek Fırsat Eşitliği' komisyonu çalışmaları hakkında geniş bir söyleyişi yapabileceklerini ifade etti... Biz de kısmet olursa bu röportajımızı 'agazete' okuyucularımıza aktaracağız inşallah...