Süper lig kalitesinde tek bir yedeği bile olmayan bir kadro ile maalesef bu kadar.Badu,Agu,Jourquera, Aziz  veKembo yokkenortaya çıkan ürün kalitesi bu. Bursaspor’un bu kadro ile  topladığı 24 puanı başarı olarak kabul ediyorum.  Ligde her zaman ikinci yarılar çok zorlu geçer. Tekrar geçen sene ki kaosu yaşamak istemiyorsak, Le Guen’in dediği gibi 3-4 takviye şart…Trabzon'un yedek kadrosundan en az 5- 6 futbolcu Bursaspor'da ilk 11 yapardı. Durum o kadar vahim.Le Guen,  oynayamayan 11 oyuncusunun  sakatlığının nedenini de açıklamalı. Ligde bizim gibi çok sakatı olan takım varmı? Yoksa futbolcuların kafasındaki düşünceler mi sakat? Çalışmayı sevmeyen, kendine bakmayan oyuncular topluluğu!  Bu takım  LeGuen’i de yönetimi de velhasıl herkesi  hasta eder…

Trabzon, oyunu geriden pasla başlatamıyor. Takımlarında  birbiriyle yüksek pas bağlantısı kurabilen oyuncuları da yok. Çalışılmış hücum planlarıda yok. O nedenle zorunlu olarak  uzun toplar ve çıkılacak hızlı hücumlar tek özelliği. Ve bu takıma karşı kaybettik. Trabzonspor çok fazla top kaybı ve pas hatası yapan bir takım.

Trabzonspor’da dikkatimi, birçok yabancı oyuncusu olmasına rağmen 6 yerli, beş yabancı oyuncu ile oynamasıydı.  Demek ki onlarda da transfer çöplüğü var!..Trabzonspor da bizden farklı değil. Tek farkları yedek kulübelerindeki kullanamadıkları kaliteli oyuncu grubu. Bu galibiyet sonrası şampiyonluk  yarışına katıldılar ama kadronun verimliliği ve oyun anlayışları bunu taşıyacak kapasitede değil.

3-5-2 isimli ama 5-4-1 ağırlıklı bir oyun düzeniyle oynayan Bursaspor topu kazandığı zamanlarda az adamla yakaladığı rakip savunmayı geçecek, topsuz oyunu ve asistleri yapamayınca gol ile tanışamadı.Bu  düzeni, oyun kurgusunu Pablo Martin Batalla‘nın omuzlarına yüklemişHatta Merter çıkınca Batalla hem oyunu kurdu hemde rakip ataklarda savunmacı oldu. Bu yaşta  Batalla için ağır görevdi ama yinede takımın iyilerindendi.Stancu ileride tek başına kaldı. Furkan’ın yardımlarıyla Yusuf, iyi bindirmeler yaptı ama topları iyi kullanamadı. Yusuf’un çok çalışması lazım eksikleri var... Bu bölge  karşısında ise Trabzonspor  Abdulkadir ve  Pereira ile sağ kanadında daha ofansif  oynamayı tercih etti. Barış, Ertuğrul bölgelerinde  top tekniği yüksek N’Doye  ve Mass’a üstünlük kurdular.

Yediğimiz gol sonrası oynadığımız  oyunilk yarıdan çok farklı ve sonuçla orantılı değildi? Oyuncular kafalarında büyütmüşler Trabzonspor’u.  Yusuf’un vurduğu topta,etrafındaki  dört Bursasporlu oyuncumuz, rakip topa nasıl vuracakmış diye seyrediyor,  yalnızca kalabalık yapıyor hamle değil!İş koşmak, mücadele etmekyanında  rakibe  nefesini hissettirmekte... 

Fenerbahçe sonrası Trabzonspor  maçları zorluk dereceleri yüksek karşılaşmalar. Bursaspor iki maçta da yapabileceğini yaptı ama olmadı.Bursaspor'un kadro kalitesinin üst sıralar için yetersizliği  yenildiğimiz maçlarda apaçık ortaya çıkıyor. 

İkinci devre  ben daha iyi bir Bursaspor olacağını düşünenlerdenim.  Bu yenilgi  geçen seneki sıkıntıyı yaşamamak için umarım ders vermiştir.