Yine maça hızlı başlayan taraf Bursaspor’du ve daha yanlış okumadınız. 30. saniyede Ali Akman’la bulduğumuz bence nizami gole yan hakem bayrak kaldırdı.

Tekrarlarda da gördük ki Ali aslında defansın arkasından sarkmıştı ve ofsayt değildi.

Bu pozisyonda hemen aynı hakemin yine Altay maçında bizi yaktığı ofsayt pozisyonu geldi. Bu pozisyon sonrasında karşılıklı ataklar şeklinde geçen maçta taraflar oyun hakimiyetini ele geçirmek için yoğun çaba harcadılar. Ta ki, 20. dakikada Kerem Şen’in hazırlanış bakımından şık golünden sonra Altay baskısı başladı.

Golün sol kanattan hazırlanışında Onur Atasayar’ın ortası ve son gol pasında Ali Akman’ın şık pası görülmeye değerdi. 35.dakikada ceza sahasına kesilen ortada Kalecimiz Deniz’in refleksi mükemmeldi.

Yoğunlaşan Altay ataklarına savunmada cevap vermeye çalışan Bursaspor devrenin son dakikasında kornerden altı pas yakın kale direğine doğru gelen ortada Burak Altıparmak’ın arkasını dönmesi ve sahanın en kısalarından Ziya’nın vuruşu devre arasına 1-1'lik eşitlikle girmemize sebep oldu. İlk yarı golü bulduğumuz andan itibaren savunmaya geçmemiz ve kalemizden top çıkartmakta zorlanmamız olumsuz yönlerimizdi.

1-1'den sonra ikinci yarı daha dengeli başladı. İlk yarının sonlarında tam saha pres yapan Altay’dan eser yoktu ve bu dakikalarda Batuhan’ın 28 metreden füzesini kaleci direklerinde yardımıyla savuşturdu.

Ardından boş kafa golü pozisyonunda çerçeveyi bulamayan Ali net bir fırsatı kaçırdı.70.Dakikada yine yan ortada Kaptan Aykut’un arkasına inen topu takip edememesi neticesinde 2-1 geri düştük.

Kaçan öne geçme fırsatlarından sonra geri düşmek bizleri çok üzdü. Altay ikinci yan kafa pozisyonunda da golü bulmuş oldu. 30. saniyede nizami golü vermeyen hakem 80’de Altay lehine penaltı vermekten de çekinmedi.

Velhasıl Ege’den 1 puanı bile yetersiz görürken kaybettiğimiz üçüncü maç oldu. Takım üzerinde bir Ege talihsizliğidir gidiyor. Takımın tecrübelilerinin her üç golde de yanlış müdahale tercihleri mağlubiyette kesinlikle etken oldu.

Geçen seneydi yanlış hatırlamıyorsam Almanya 2. liginde hakemin ofsayt olmayan pozisyonda gollerini iptal etmesi üzerine mağdur takımın yöneticisi devre arası hakemin önüne koca tableti atmıştı alıp devre arası setretsinler diye. Bu hakemlere de buna eylemleri biz de yapmak zorunda kalacağız galiba...