Can Azerbaycan’ın, Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ’a başlattığı kurtarma operasyonunda kullanılarak savaşın çehresini değiştiren yerli bir yazılım silahı olan SİHA teknolojisi  milletçe hepimize gurur verdi. 

Koral isimli ASELSAN yapımı radar sistemiile savaş alanlarındaki elektronik sistemlerin kör edilmesi düşman çatlatmaya devam ediyor.

Görüldü ki günü değiştiren ve geleceği şekillendiren en önemli güç teknoloji ve onu üreten insanlar. 

Ülkemizde sayın Cumhurbaşkanının, “Bir milyon yazılımcı yetiştirilecek” ifadesi ülkemin bu kez, 1800'lü yıllarda buhar makinesinin icadı, 1950'lerde kaçırdığı transistörün icadı olan sanayi devriminden ders aldığı anlaşılıyor. 

Ülkem mevcut yazılım devrimini yakalamak isteği açısından bir milyon yazılımcı projesi çok önemli.

Ülkemizin, yüzlerce farklı bilim, onlarca Nobel ödülü alan bilim insanımız olduğu zaman ayağa kalkacağı gerçeği unutulmamalıdır.

Dünya tarihine baktığımızda geleceğin bilim insanları tarafından şekillendirilip yönetilmesi tesadüf değildir. 

Dünyanın bir çok yerinde, haritaların değişmesi, virüs üretilmesi, menfaati doğrultusunda insanların sömürülmesi, katledilmesi iddialarını sizin yorumunuza bırakıyorum. 

Bilimi menfaat aracı olarak kullanmak.

Benim ülkemi yönetenler, geleceği şekillendirecek insanları destekleyerek onları çok iyi dinlemeleri ve yatırımlarını bu insanların fikirleriyle paralel yapmalarıdır.

Ben ülkemin çok büyük beyin avcısı olmasını isterim. 

Değişimleri, Geleceği iyi okuyan beyinler gerçek anlamda desteklenmeli. Üniversiteler diploma dağıtan değil bilim üreten laboratuvarlara dönüştürülmelidir.

Çalışma sistemlerinden ve disiplinlerinden şaşmadığımız  sürece geleceğin dünyasını neden bizim insanımız şekillendirmesin?. Yönetimler, yandaş kayırmacılığı için  şeytani kararlar alarak değil, geleceği okuyan beyinlere yatırım yaparak ülkemi yönetmek zorunda olduğunu bilmelidir.

Ülkemin günümüzdeki yatırımlarını alt alta sıralayarak gelecekte olacakların çıkarımını yapmak zor olmasa gerek...

Tartışalım ama ayrışmayalım, yeter ki bir olalım birlik olalım.