İnsanlığın devamı için olmazsa olmazı. Kadın, önce öğretmendir, sonra annedir. Kadın barıştır, sevgidir. Dünya kadının emeğiyle güzelleşir. Kısacası kadın her şeydir.

Adalet terazisini tutanın kadın olması bile kadının erkekten daha çok güven verici olmasından.

Özellikle kadının eğitim hakkına değinmek istiyorum.

Çoğu kadın hiçbir seçeneği olmadan kendisine sunulan hayatı yaşamak zorunda kalıyor. ‘Kız çocuğudur, ne olacak, otursun evde, onun yeri evidir’ gibi zihniyette olan aileler yüzünden eğitim hakkından yoksun bırakılan çocuklarımız kaderlerine boyun eğmek zorunda kalıyor.

Dünyada okumasına imkân tanınmış olsa, büyük işlere imza atabilecek; belki bir bilim insanı, belki doktor gibi üretebilecek çok kadınımız var bu ülkede.

Bir başka konu… ‘Şiddet’

Malumunuz üzere, ülkemizde kadın cinayetleri o kadar arttı ki önüne geçilemeyecek hal aldı.

Aslında şiddetin çıkış noktalarından biri yine aile içi eğitim(sizlik).

Ebeveynler çocukları için birer modeldir.

Onlar, her bir hareketimizi gözlemleyerek hafızalarına kaydetmektedirler.  Aile bireylerinin her hareketleri çocuğun ileri yaşlarındaki dönemi için model oluşturur.

Günümüzde çoğu kadın şiddete uğradığının farkında bile değil. Çünkü fiziksel şiddet dışında psikolojik, ekonomik, sosyolojik ve cinsel şiddeti şiddet olarak algılayamayan kadınlarımız mevcut. Unutmayalım ki, bir kere şiddet ile karşılaştıysanız zaman içerisinde bu şiddetin dozajı ve doğası değişecektir.

Burada tüm şiddet gören eğitim hakkından yoksun kadınlara sesleniyorum.

Boyun eğmeyin. Haklarınızı savunun. Devletimiz sizin her zaman yanınızdadır.

Bir kadın olarak sesimizi yüksek sesle duyurabildiğimiz bu anlamlı günde, kız çocuklarının eğitimine önem veren çalışmaların artırılması en büyük temennim. 8 Mart'ın, uğradığı şiddete sessiz kalmak zorunda kalan kadınların sesini duyurabilecekleri bir günün başlangıcı olması ümidiyle…