Balkan Rumeli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) pandemi sürecini en aktif geçiren derneklerden biri.

İş dünyası temsilcileri ve siyasilerin katılımıyla gerçekleştirdiği online yönetim kurulu toplantıları ve dijital platformlarda düzenlediği BALKANTÜRK Akademi programlarından sonra, 23. e-Sinerji toplantısı gerçekleştiren BALKANTÜRKSİAD bir ilke imza attı.

Facebook üzerinden canlı yayınla düzenlenen Sinerji Toplantısı’nın konuğu Türk futbolunun duayen isimlerinden, Fenerbahçe’nin efsane başkanı Ali Şen’di. Şen toplantıda futbol anılarından, salgın sonrası futbolun normalleşme sürecine ve iş dünyası hakkındaki öngörülerine kadar değerli bilgi ve birikimlerini paylaştı.

Vaka sayısının bu hızla azalmaya devam etmesi ve gerekli şartların oluşturulması şartıyla futbol liglerinin 12 Haziran’da başlamasının doğru bir karar olduğunu söyleyen Ali Şen, Süper Lig’e çıkma adayları arasında Bursaspor’u favori olarak gördüğünü de kaydetti.

Şampiyonluk için güçlü camialara, sıkı bir taraftara ve başarı geleneğine ihtiyaç var. Şen, Bursaspor’un bütün bu bileşenlere sahip olduğuna değindi. Umarız Bursaspor gelecek sene hak ettiği Lig’de olacaktır.

SANAYİCİ ELEKTRİK FİYATLARINDA REVİZE İSTİYOR

Covid-19 salgını iş dünyasını derinden etkiledi. Birçok firma faaliyetlerini durdurdu ya da kapasitelerini azalttı. Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, bu duruma rağmen elektrik faturalarına yansıyan fiyatlarda bir düşüş görülmediğini, bunun da sanayicinin omzuna yük bindirdiğini söyledi.

NOSAB’da elektrik tüketiminin yüzde 50 düşmüş olmasına dağıtım bedeli ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması’nın fiyat artışlarına sebep olduğuna değinen Gülmez, döviz kurlarındaki artışın da artışta etkili olduğunu ifade etti.

Aynı zamanda Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyesi de olan Gülmez, OSBÜK olarak, EPDK ve TEİŞ’a sanayicinin elektrik ücretlerinde revizeye gidilmesi talebinde bulunduklarını kaydetti.

ANNELER GÜNÜNDE 7 YENİ HAYAT

İçinden geçtiğimiz salgın döneminde yüz güldüren, iyi haberler almak insanların gelecek günlere daha da umutla bakmasına imkan veriyor.

Özel Hayat Hastanesi’nde Anneler Günü’nde gerçekleşen 7 doğum da bu güzel haberlerden biriydi. Bu özel günde, hastanede yedi doğum oldu ve anneler, bu unutulmayacak günün sevincini yaşadı.

Hayat Hastanesi olarak yeni doğanlara ve anne adaylarının bakımını en iyi şekilde sağlamak için çalıştıklarını söyleyen Özel Hayat Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Özkul, hastanede gerçekleşen bu doğumların kendilerine motivasyon sağladıklarını söyledi.

Bu sıkıntılı günlerin geçip, anne ve evlatların doyasıya sarıldığı günlerin en kısa zamanda gelmesi dileğiyle…