1. Genel Kurulu’nu gerçekleştiren Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği’nde (DOSABSİAD) başkanlığa Nilüfer Çevikel seçildi.

İş dünyası temsilcilerinin ve siyasilerin yoğun katılımıyla düzenlenen genel kurula, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen ile Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, DOSAB Başkanı Ersan Özsoy ile birlikte çok sayıda kamu kurum ve STK’ların temsilcisi katıldı.

Genel kurulun sonunda bir teşekkür konuşması yapan DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel de, kaynakların verimli ve yenilikçi bir şekilde kullanılmasının önemine dikkat çekti. Çevikel, Sanayide dijital bir kültür yaratmak gerektiğini, bunun için de bütüncül bir hazırlık sürecine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Çevikel’in konuşmasının önemli noktalarından biri de, “Türkiye’nin geleceğini, geleceğini Türkiye’de görenler belirleyecektir” sözü oldu.

Nilüfer Çevikel’e ve göreve başlayan yeni Yönetim Kurulu’na başarılar diler, hedeflerini gerçekleştirmelerini arzularız.

KIZILAY OSMANGAZİ ŞUBESİ’NDEN

ÖĞRENCİLERE DESTEK

Kızılay Osmangazi Şubesi, Bursa’daki 2 devlet üniversitesinde okuyan Somali, Nijerya, Doğu Türkistan gibi 56 farklı ülkeden 310 öğrencinin bulunduğu Türkiye Diyanet Vakfı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nda yatılı kalan öğrencilere giysi yardımında bulundu.

Kızılay’ın Türkiye’de ve dünyada bu gibi yardımlara öncülük ettiğini söyleyen Kızılay Osmangazi Şubesi Başkanı Halil Atalay da, Osmangazi Şubesi olarak yeni dönemde gönüllere dokunmaya, yürekleri ısıtmaya devam edeceklerini söyledi.

Kızılay Osmangazi Şubesi’ni bu anlamlı bağışları için tebrik ediyoruz.

BALKANTÜRKSİAD ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRİYOR…

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) üyelerine yönelik Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması semineri düzenledi.

BALKANTÜRK Akademi kapsamında BALKANTÜRKSİAD İnşaat, Şehircilik, Enerji ve Çevre Çalışma Grubunun organizasyonuyla BALKANTÜRKEVİ BEV Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mihrimah Kocabıyık, BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda BALKANTÜRKSİAD Üyesi ve firma temsilcisi katıldı. Seminerde Mavi Yeşil Danışmanlık Yöneticisi Makbule Çetin ve TÜV Austria Türk temsilcisi Sevgi Akkuzu KKDİK ve Kimyasal Değerlendirme Uzmanlığı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Seminerde konuşan BALKANTÜRKSİAD Çalışma Gruplarından sorumlu Başkan Yardımcısı İskender İskenderoğlu, çevre sorunları ve çözüm arayışlarının, günümüz dünyasının gündemini en çok meşgul eden konulardan biri olduğunu söyledi. Ülkemizde de bu sorunların giderek büyümekte ve çözüme ilişkin politikalar konusunda da yoğun çaba gösterildiğini söyledi.