Birinci sayfayı hazırlamak için ajansları inceliyoruz, arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalara göz atıyoruz...

Ve anlıyoruz ki bugün bayağı çevreci bir gazeteci olacağız (biri hariç. O da para etmeyen soğanın tarlada kalması, çiftçinin emeğinin çürümemesi için çalışanlara, vatandaşlara bedava dağıtılması).

Osmangazi Belediyesi şehrin yeni akciğerleri olarak İnkaya Çınarı'ndaki yakın bir bölgeyi mesire alanı yapmak için düzenleme çalışmalarına başlıyor.

Yeşil patentli bir şehirde "Bu kadar yeşil yeter denmez ve sonsuza kadar da denmemeli. Hatta fabrikalarımız bile yeşilin içinde kalması için etrafı ağaçlandırılmalı.

Sonra bakıyoruz bir dedemiz oluşturduğu meyve bahçelerindeki ürünleri satmak değil hayır için, daha doğrusu Allah rızası için dağıtıyor ve helaldir diyor.

Yeni yaş 70 iş bitmiş demiyor.

Kıyameti kopuyor görseniz elinizdeki fidanı dikin diyen bir peygamberin ümmeti olarak kendisine yakışanı yapıyor.

Ve… Uzun ince Mysia Yolları

Nilüfer Belediyesi, Türkiye’nin en iyi rotalarından olan Mysia Yolları’nda düzenlediği yürüyüşlerde doğaseverleri buluşturuyor. Bu haftanın rotası P8 Atlas-Çalı Parkuru oldu.

Güzel haberlere bir güzel ekleme de şirin ilçemizden…

Yenişehir’de yaşayan Osman Filiz adlı vatandaş, rahmetli karısından kalan çiçeğe gözü gibi bakıyor. Evin içini çevreleyen binbaşı çiçeği duyanların ziyaretçi akınına uğruyor.

Çevre, tabiat, doğa adına ne derseniz deyin.

Siz ona iyi davrandıkça o da size analığını en iyi şekilde yapacaktır.

Ama hayratça davranırsanız, onun hoyratlığı sevdiklerinizi aranızdan alacak kadar tehlikelidir…

Tabi ki bu arada hayvan dostlarımızı da unutmayalım.

Onlara karşı duyarlılığımız arttığı gibi bazen marjinal de olsa kendini bilmez insan sıfatına koyamayacağımız müsvedde yaratıklar aramızdan çıkıyor.

Onlarla ilgili güzellikleri de paylaşmak üzere herkese çevreyi, tabiatı, hayvanları ve güzel insanları yaşama sevincimize kaynak etmek umuduyla…

Sendromsuz pazartesi dilekleriyle…