İlk üç için üç puanın gerekli olduğu maçta Bursaspor Karabükspor karşısında varını yoğunu ortaya koydu.

İyi mücadele etti. Gol pozisyonları yakaladı ama evimize bir puan ile dönüyoruz. Deplasmanda alınan bu puan bize ilerde çok lazım olacak.

Karabükspor, fizik ve kondisyonu iyi mücadeleci bir takım. Savunması zayıf ama forvetleri tersine etkili. Üçlü forvet ile oynayıp orta sahayı dikine geçerek Bursaspor üzerine geldiler. Fizikleri güçlü Yatabare, Poko ve çok koşan Lazareviç ekili oyuncular.

Savunmada Barış fiziği ve kesiciliği dikkati çekti. Karabük orta sahasını Tanase dizayn etti. Traore neden yedek kalmış şaşırdım. Oldukça iyi oyuncu.İkinci yarı oyuna girince topa sahip olma üstünlüğü Karabük’e geçti.

Bursaspor önceki maçlara göre daha çok topa sahip oldu. Sistem yavaş yavaş oturmaya başlamış. Hatlar arasındaki bağlantılar ve isabetli pas yüzdemiz yükselmiş. Takım savunmasını iyi yapıyoruz.

Bu maçta Deniz çok etkisiz Del Vale üretken olamayınca golle buluşamadık.

Maç öncesi Faty’nin yokluğu 30 yaş ortalamalı orta sahamız beni ürkütmüştü. Ama ilk yarıda Hamza hocanın hamle oyuncusu Jourquera ve Batalla işbirliği zevk verdi. Ayağa yapılan paslar, yardımlaşma ve pozisyon hatalarının en az olması puan getirdi.

Son haftaların formda oyuncusu Merter maçın yıldızıydı. Rakip atakları kesti, stoperlerin kademesine girdi yetmedi; Dejan Lazareviç’in kaleye giden topunu çıkararak bir puana imzasını attı.

Merter’in form grafiği yükseliyor. Ön libero dediğimiz bölgede Atiba’dan sonra tek geçerim.

Sezon başında İsmail ve Şamil ile defans oynayacağız denseydi eyvah der niyetler kümeye mi? diye eleştirirdim. Ama yürekli ve tekmeye kafa vuracak kadar yürekten oynayan bu iki oyuncumuzu tebrik ediyorum. Bu kadar olur. Kapasitelerinin % 100 nü sahaya yansıtabilen örnek oyuncularımız.

Harun yine müthişti.Sercan ise böyle giderse aut olur!

Bursaspor önceki maçlarda kendi yarı sahasında yani bir ve ikinci bölgede bekler ve ani kontraya çıkan sabırlı bir şekilde rakibini sinirlendirerek sonuca giderken bu maçta roller değişikti. Karabük bize bizim gibi oynadı. Kontra toplarla tehlikeli olmaya çalıştı. Sanki onlar deplasmandaydı!

Üç puanla dönebileceğimiz maçı berabere bitirdik.

Olsun. Dördüncü hafta da gol yemedik. 10 maç 20 puan. Maç başına 2 puan süper istatistik. Milli maç arası sakatlarımız için ilaç gelecek.

Bir puanda iyidir.