Ülke olarak yeni tip koronavirüsle tanışmamız ve mücadele etmemizin 384. günü; yani 1 yıl 19 gün...

Avrupa’da önemli bir yara alan TOFAŞ, bu sezon ilk kez mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi’nde Son 16 gibi önemli bir tura yükselirken, grupta 4 maçta henüz galibiyetle tanışamayarak havlu attı.

Önümüzdeki sezon yeniden Avrupa arenasında boy göstermek için ise elde avuçta tek seçenek kaldı. O da ING Basketbol Süper Ligi’nde iyi bir konum elde etmek olacak.

Çünkü yeni tip koronavirüs nedeniyle Basketbol Türkiye Kupası organizasyonu gerçekleştirilmedi.

Ligin de boyunun kısaldığını düşünecek olursak artık hataların en aza indirgenme zamanı geldiği, ince hesapların da yapıldığı bir dönem yaşıyoruz.

Bu atmosferde TOFAŞ Basketbol Takımı, 26’ncı hafta mücadelesinde kendi evinde Empera Halı Gaziantep Basketbol’u 84-72’lik skorla mağlup ederek ligdeki 16. galibiyetine imza attı.

Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Berk İbrahim Uğurlu, Tarık Phillip, Berkan Durmaz, Tomislav Zubcic, Jeremy Simmons 5’iyle başladı Mavi Yeşilliler

Yerli oyuncular Berk İbrahim Uğurlu ve Berkan Durmaz’ın sahne aldığı bu saniyelerde maçın başında 6-0’lık seri bulundu.

Tarık Phillip ve Jeremy Simmons’ın basketleriyle 2.24’te durum 10-3’e geldi.

Ekibimiz, rakibin sayılarına Akoon-Purcell ile karşılık vererek 7. dakikada farkı 7 sayıda (21-14) tutarken, Semaj Christon, Alihan Demir ve Muhsin Yaşar'ın katkılarıyla ilk periyodu 27-21 önde kapattı.

İkinci periyodun başında Muhsin Yaşar ve Jeremy Simmons’la skor bulan Mavi Yeşilliler, Berk Uğurlu’nun üçlüğüyle 13. dakikada farkı 34-23 çıkarmayı başardı.

İlk yarı Tomislav Zubcic’in serbest atışları sonrası 49-36 TOFAŞ üstünlüğüyle sonuçlandı.

Üçüncü periyoda da günün etkili isimlerinden Berkan Durmaz’ın üç sayılı basketiyle başlayan TOFAŞ Basketbol Takımı, Tarik Phillip, Tomislav Zubcic ve Jeremy Simmons’ın sayılarıyla 24. dakikada farkı 15 sayıya çıkardı: 58-43.

Son çeyreğe 62-50 TOFAŞ üstünlüğüyle girildi.

Gaziantep Basketbol, 1.53 kala farkı tek hanelere (79-70) çekse de kalan sürede hata yapmayan TOFAŞ, Muhsin Yaşar ve Tarık Phillip’in basketleriyle parkeden 84-72 galip oldu.

TOFAŞ Basketbol Takımı, ligin 27. Haftasında 3 Nisan Cumartesi günü saat 13.00’te deplasmanda Aliağa Petkimspor ile oynayacak.

TOFAŞ Basketbol bu galibiyetle ligde doludizgin yoluna devam ediyor…

Başantrenör Hakan Demir de Play-Off’a en iyi sıradan girmek istediklerini dile getirdi.

Beklentimiz Mavi Yeşillilerin finale kadar ilerlemesi, elbette bu zorlu dönemde bu kolay lokma olarak görülmemeli.

Antep baklavasının lezzeti damaklarda keyifle kalacak…

Ancak macera kaldığı yerden durmadan devam edecek.

Sıradaki maç, yarın saat 19.00’da. TOFAŞ, Şampiyonlar Ligi’nde play-off turu mücadelesinde Pınar Karşıyaka ile karşı karşıya gelecek.