Hayal'di, gerçek oluyor... Gerçekten öyle. Birileri bana daha önceleri, demiş olsaydı ki dağ yöresine 'doğalgaz' gelecek diye; “Hadi oradan” derdim. Hele hele 77 yaşındaki babama söyleseydiniz benimle alay ediyorsunuz diye size demediğini bırakmazdı. Evet, gerçekten dağ yöresi için hayal ötesi bir olayın gerçekleşmesinin ilk adımları uzun süre önce atılmış ve çalışmalar bu yönde yoğun bir şekilde devam ediyordu. Dağ yöresinin doğal gaz ile buluşmasının ilk durağı Keles ilçesi olacak. Bununla ilgili olarak geçtiğimiz hafta sonu Keles’te iç hatlarda yapımı tamamlanan, İnegöl'den Keles'e kadar olan ve buradan da diğer dağ yöresi ilçelerimiz Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan'ı kapsayan doğal gaz ana iletim hattı ve Bursagaz müşteri merkezinin açılış törenleri yapıldı. İlk olarak bu yıl doğalgaz ile buluşacak ilçe Keles olurken, diğer dağ yöresi ilçeleri 2020 yılında doğalgaz ile tanışmış olacaklar. Böylelikle 2020 yılından itibaren yaklaşık 20 bin aileye doğalgaz ulaşmış olacak. Botaş ulusal iletim hattının İnegöl kesiminden çıkış alınarak, yaklaşık 110 km. çelik boru hattı yatırımı gerçekleştirilmiş olacak. Bursagaz dağ yöresi ilçelerine 20 bin metreküp /saat kapasitedeki konteynır tip RMS/A istasyonlarına ulaşacak şekilde dağlık araziden tesis ederek doğalgaz sağlayacak. Yaklaşık 137 milyon liralık yatırım değeri olan proje kapsamında 110 km ana çelik boru hattı dışında ayrıca Keles ilçe merkezine 27 km, Orhaneli ilçe merkezine 37 km, Harmancık ilçe merkezine 26 km, Büyükorhan ilçe merkezine 25 km olmak üzere; toplamda 115 km’lik polietilen ve çelik doğalgaz hattı döşenecek. Konu ile ilgili olarak kendisi ile görüştüğüm Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, göreve geldikten kısa bir süre sonra başta dağ yöresi ve Keles olmak üzere 'hayal ötesi' bir hizmet ve yatırımının gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu, “Yapılan Doğal Gaz çalışmasında belediyemiz paydaş bir kurum gibi işin başından sonuna kadar içinde olarak, yapılan çalışmalara yardımcı olmanın ve belli önceliklerle, belirli güzergâhlarla ilçemiz merkezine doğal gaz verilecek olmanın bugün haklı gururunu yaşıyoruz.

İlçemiz uzun süredir doğal gazı bekliyordu. Hava kalitesi anlamında çok çok önemli olan doğal gaz özellikle 'KIRSAL TURİZM' anlamında ilerlemeye yön tutmuş ilçemizde ciddi derecede iyileştirmeye yön tutacağından hiç şüphemiz yok.

Bir ikincisi doğal gaz sadece ısıtmada kullanılmıyor; aynı zamanda mutfakta, banyoda kullanılıyor.

Daha ucuz ve zahmetsiz olan bu hizmete öncülük yapan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve ilgili kurumlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu çalışmaları yapan şirkete, çalışan tüm personellerine, başarılar diliyor, teşekkürlerimizi ayrıca bildiriyoruz.

Yapılan çalışmaların ilçemize, Bursa'mıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dileriz” diye dile getiriyor. Bizden duyurması…

Günün sözü:
Dert etme, bir yaranın kimsesiz bırakılıp kendi kendine geçeceğini düşündüren hayat, bir yara açıp, nasıl geçeceğini düşünmeden gidenlere de cevap verir bir gün! (Ahmet Yavuz)