“Yaşadığımız hayat elimize tutuşturulmuş rengarenk ve emanet bir oyuncaktan ibaret. Kimisi oyuncağı o kadar ciddiye alır ki, ağlar, perişan olur onun için. Kimisi eline alır almaz şöyle bir kurcalar oyuncağı, kırar ve atar. Ya aşırı kıymet verir ya kıymet bilmez. (Şems-i Tebrizi)”

Vedalar her zaman hüzünlü olmuştur. Hele bir de, aniden gelişen olaylar neticesinde oluşursa bu hüzne hazırlıksız yakalanır insanoğlu… Kolay değil yıllarca çabalayıp, bazen doğru bildiğin yanlışları, yanlış bildiğin doğruları görüp gün gelir kazanmak, gün gelir kaybetmek… Hayatta her zaman var olan şeyler bunlar. Bir de beraberinde ilkleri getiren ayrılık ve vedalar olur.

AK Parti Dağ yöresinde mevcut belediye başkanlarını tekrar aday göstermeyip büyük bir değişime gitti. Bunun doğrusu, yanlışı tartışmaya ve her türlü görüşe açık bir durum. Sonuçta siyasi bir partinin kendi içinde gelişen olayların yansıması olarak değerlendirmek gerekiyor. Bu değişimin doğuracağı olumlu ve olumsuz sonuçları 31 Mart akşamı görmüş olacağız.

AK Parti’deki bu gelişmelerin ardından gözler Millet İttifakı CHP ve İYİ Parti'ye çevrilmişti. İki parti kurmayları arasında yapılan pazarlıklar ve değerlendirmeler neticesinde Bursa'da Büyükorhan, İnegöl, İznik, Karacabey, Keles, Mustafakemalpaşa, Orhaneli, Orhangazi ve Yenişehir ilçeleri belediye başkan adaylıkları İYİ partiye bırakıldı.

Özellikle Dağ yöresinde AK Parti belediye başkan adaylarının belli olmasından sonra merak edilen diğer bir soru olan Millet İttifakı adaylarının kim olacağı da cevabını bulmaya başladı.

Bunun ilk açıklaması Büyükorhan'dan geldi. Dağ yöresinin efsane belediye başkanlarından olan benim de çok sevdiğim, saydığım, değer verdiğim Kamil Mehmet Acaroğlu, İYİ Parti'nin Büyükorhan belediye başkan adayı oldu.

Kendisi ile uzun yıllardır tanışır görüşürüz. Tüm özel günlerde arayıp hatır sormuştur. Tam bir Dağ yöresi sevdalısıdır. Aday olduğunu telefon açıp paylaştığında 'Özcan Bey, yöremizde Büyükorhan'da her şey İYİ olacak' diye söze başlaması ve heyecanı her şeyi anlatıyordu. Ben de kendisine çıktığı bu meşakkatli yolda başarılar diliyorum.

Şimdi merakla beklenen Orhaneli ve Keles'te İYİ Parti adaylarının kimler olacağı… Bunun cevabını da yakın zaman içinde alacağız. Ama görünen o ki, Orhaneli ve Keles'te İYİ Parti kurmayları seçimlere en doğru ve güçlü adayı tespit edip iddialı bir şekilde girmek istiyor. O yüzden de ince eleyip sık dokuyorlar. Öyleyse, iki ilçede de İYİ Parti cephesinde sürpriz isimleri görecek olursak şaşırmayalım.

Günün Sözü:

“El sendedir, dil sende. Diken sende, gül sende. Her an imtihandasın; Ağlasan da, gülsen de!.. (Hz.Mevlana)”