Dağ yöresinin en güçlü sesi ve Bursa'nın üye bakımından sayılı sivil toplum kuruluşlarından olan kısa adı ile DAĞ-DER’de (Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi'ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği) olağan 19. Genel Kurulu’nda başkanlığa Yaşar Türk seçildi. 

Elegans salonlarında yapılan olağan genel kurula ilginin beklenenden az olduğunu kongreye katılan arkadaşlarımdan öğrendim. Tek adaylı bir genel kurul oluşu buna en büyük etken.

Genel kurulun en dikkat çeken yönlerinden biri yanlış hatırlamıyorsam, DAĞ-DER yönetimine ilk kez iki kadının girmesi oldu. Eğitimci Veliye Sevim ve iş kadını Dilek Esen tüm Dağ yöresi kadınlarını temsilen yeni yönetimde yer aldılar. 

Peki, bundan sonra neler olacak? Şimdi çoğu DAĞ-DER üyesi gibi ben de bunu çok merak ediyorum.

DAĞ-DER'in onursal başkanı yörenin çok önemli değerlerinden olan Prof.Dr. Ali KAYA hocamın tekrar genel başkanlığa aday olmamasının ardından Dağ yöresinin güçlü sesi DAĞ-DER'in yöremizin değerlerinden olan Yaşar Türk başkanlığında yeni bir yönetim, yeni bir anlayış ile başarılı çalışmalara imza atmasını bir yöre insanı olarak canı gönülden diliyor ve istiyorum.

Ülkemizin içinde bulunduğu puslu hava da, Dağ yöresinin dolayısıyla DAĞ-DER'in birlik ve beraberliğine çok daha fazla ihtiyacımız olacaktır.

Siyaset üstü bir anlayışla yönetilecek DAĞ-DER'in, Bursa'nın geleceğinin inşasında da söz sahibi olacağına yürekten inanıyorum. Bunun içinde tüm Dağ yöresi insanlarının desteğini almış birlik ve beraberlik içinde güçlü bir DAĞ-DER yönetimi olmazsa olmaz bir şart gibi görünüyor. Yakından tanıdığım ve kendisine güvendiğim Yaşar Türk başkanın bu büyük görevi layıkıyla yerine getireceğinden benim hiçbir şüphem yok.

 Kıssadan bir hisse...

Socrates ve eşi bir türlü iyi geçinemezlermiş. Bir gün eşi Socrates'e verip veriştirmiş, ağzına geleni söylemiş. Bakmış kocası hiçbir tepki göstermiyor; bir kova suyu alıp başından aşağı boşaltmış. Socrates gayet sakin; “Bu kadar gök gürültüsünden sonra bir sağanak yağış zaten bekliyordum” demiş.

 Günün Sözü:

“Eninde sonunda kazananlar, kazanacaklarına inananlardır. (Richard Bach)”