“Hayat insanı sınamak için pek çok yönteme başvurur. Ya hiçbir şeyin olmamasını sağlar ya da her şeyin bir anda olmasını… (Paulo Coelho)”

Dağ yöresi başta olmak üzere Bursa merkezde yaşayan yöre insanının bir anlamda sesi, kulağı olan kısa adı ile DAĞ-DER (Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık ve Osmangazi'ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) öncelikle kuruluşundan itibaren mevcut onursal başkanı Prof. Dr. Ali Kaya ve CHP Bursa Milletvekili ve Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın'ın genel başkanlıkları dönemlerinde yapılan çalışmalar ile sesini duyurmuş ve Bursa'nın en güçlü sivil toplum örgütlerinin arasında kendisine yer bulmuştu.

1986 yılında kurulan ve üye açısından her geçen gün büyüyen DAĞ-DER, yakın bir zaman içinde olağan ve çok adaylı bir kongreye gidecek. Adaylık konusunda ilk resmi açıklama Harmancık'ın yetiştirdiği değerlerden olan Yaşar Türk oldu.

Kulislerde Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ile CHP eski İl Başkan Yardımcısı Orhan Aslan'ın başkan adaylığı konusunda ismi geçmekte. Her zaman siyaset üstü olma yönünde görüş bildirdiğim DAĞ-DER başkanlığı yöremiz için büyük önem taşımakta.

Şahsi görüşüm, Bursa'nın en güçlü sivil toplum örgütlerinden birinin genel başkanı olacak ismin bir kere bu görevi kendisi için siyasi bir basamak olarak görmemesi lazım.

İnsanların siyasi tercihlerine ne kadar saygı duyulması gerekiyorsa bu büyük sivil toplum örgütüne başkanlık yapmayı düşünecek isimlerin de bu süreçte kendilerini siyaset üstü görmeleri gerekir diye düşünüyorum.

Tüm partilere eşit mesafede başta Dağ yöresi olmak üzere sonra da yöre insanlarını kucaklayacak bir DAĞ-DER'in her zamankinden daha güçlü olacağından benim şüphem yok.

Bursa'nın abisi sayılan DAĞ-DER seçime doğru giderken, birçok kişi (bölgeden, dışarıdan) bazı sorular sormaya başladı. Derneğin büyüklüğünden, gücüne, etki alanından, yaptıklarına kadar birçok soru…

DAĞDER, Dağder Kültür Merkezi’nin (DKM)  kurulmasıyla sadece yöre halkı üzerinde değil, Bursa’da ve yurt genelinde birçok kişi ve kurumun kıvançla baktığı bir yapıya büründü.

Gücünü sadece ve sadece Yörük olmanın ve Bursa'nın yerlisi olmasından alan kurum her geçen gün daha çok kişinin dikkatini çekmeye başladı.

Tabii ki bu nedenle bu kurumun kaptanı olacak kişi çok önemli ve nitelikli olması gerekiyor.

Tabii ki bu nedenle de bu koltukta oturmak isteyen çok kişi var.
Yöresini seven her kişi de bu koltukta görev yapmak tabii ki ister.

Konu ile ilgili sohbet ettiğim yöresini seven insanların çoğu, nitelikli ve güçlü bir liderin DAĞ-DER'e başkanlık etmesin istemekte. 

Oy verecek kişiler de akıllı, kendilerini temsil edecek birini başkan görmek istemekte.

Şimdi gelelim kim başkan olmalı sorusuna…

Herkes gibi ben de hemfikirim ki başkan olacak kişi;

Vizyon sahibi, 

Toparlayıcı ve birleştirici,

İletişim kabiliyeti üst düzeyde,

Proje odaklı ve çözümcü,

Planlı yaşayan ve gelişime açık olan,

Vakti/Nakiti uygun olan…

Oy verirken en doğrusunu en öne çıkanı seçmek de, değerli DAĞ-DER delegelerinin önceliği olacaktır...

Günün Sözü:

“İnsanın sözü 'Hikmet', bakışı 'İbret', susması 'Ders' olmalıdır. (Hz.Mevlana)