Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği (BEGD) Bursa’nın en önemli sorunlarından biri olan kentsel dönüşümü tüm ayrıntılarıyla konuşmak için ‘Çözüm İçin Varız’ paneli düzenledi.
BEGD Başkanı N. Nuri Yavuz moderatörlüğünde, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Ömer Faruk Şahin, Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Sekreteri Hakan Karademir, İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ve Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur’un konuşmacı olduğu panele, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak ile sektör paydaşları katıldı.
Bursa’da kentsel dönüşümün her yönüyle ele alındığı toplantıda, Bursa’nın kentsel dönüşümden daha fazla zarar görmemesi, mağduriyetlerin giderilmesi, başarılı kentsel dönüşüm için olması getirenler konuşuldu. 
Panelde öne çıkan şeyler kentsel dönüşümün asıl amacının depreme dayanıklı binalar yapmak, mağduriyet yaşayan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmak ve kentsel dönüşümü bir bütün olarak ele almak oldu.
BEGD Başkanı N. Nuri Yavuz da yaptığı konuşmada, BEGD olarak mesleki sorumluluk ve kamusal duyarlılıkla şehrin öne çıkan başlıklarını masaya yatırmaya devam edeceklerini söyledi.
BEGD Yönetim Kurulu’na sektörün önemli paydaşlarını bir araya getirdikleri panel için tebriklerimizi sunuyoruz.
BETONUN GELECEĞİ KONUŞULDU…
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi 2 – 4 Mayıs tarihlerinde önemli bir kongreye ev sahipliği yaptı.
İMO Bursa Şubesi ve İMO İstanbul Şubesi tarafından gerçekleştirilen 10. Uluslararası Beton Kongresi yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda akademisyen, araştırmacı, öğrenci, sektör çalışanı ve inşaat mühendisini bir araya getirdi.
18 oturumda 76 farklı akademisyenin beton teknolojisindeki son gelişmeler hakkındaki araştırmalarını sunduğu kongreye, İsviçre, Hindistan, Azerbaycan, Malezya, İran, Polonya, Hollanda, Pakistan ve Cezayir’den katılan akademisyenler de bildirilerini paylaştı.
Kongrenin sonrasında değerlendirmelerde bulunan İMO Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, beton sektörünün 50 bin kişiye istihdam sağladığını ve ekonomik hacmiyle de Türkiye ekonomisine önemli katma değer söylediğini söyledi. Yapılarda kullanılan agreganın da her kaynak gibi bir sonunun olduğunu söyleyen Albayrak, gelecek dönemde alternatif olarak kullanılacak malzemeler için teknolojik gelişmelerden faydalanılmasının zorunlu olduğunu belirtti.
GIDA FUARININ ARDINDAN
Network Fuarcılık tarafından bu yıl 2’incisi düzenlenen Bursa Gıda Fuarı son buldu.
Sektörün önemli firmalarını bir araya getiren fuar, sadece profesyonel alıcılara yönelik düzenlenerek, pay paydaşları en iyi şekilde buluşturmayı hedefledi ve bu konuda da oldukça başarılı oldu.
Fuarda bunun yanı sıra düzenlenen paneller ve söyleşilerle farklı konularda bilgi paylaşımı yapıldı. Ayrıca Bursa lezzetlerinin ön plana çıkarıldığı yarışmalar ise fuara ayrı bir renk kattı.
Başarılı geçen fuarın ardından ise gözler şimdiden gelecek yıl düzenlenecek 3. Bursa Gıda Fuarı’na çevrildi.
Bursa’nın kongre ve fuar şehri hedefi olma yolunda, başarılı fuarlara imza atan Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker’i ve diğer tüm paydaşları kutluyoruz.