Teknoloji gelişsin biz daha fazla kalkınalım dedik. Teknoloji gelişti, şimdi evinde yiyecek ekmeği olmayanların bile taksitle aldığı akıllı telefonlar var. Herkes alsın sıkıntı değil de…

Asıl sıkıntı ne biliyor musunuz? Bu aralar aile kavramı nasıl bozulur, gençlerimiz nasıl yıkılır onu izliyoruz.

Sosyal medyada o kadar akıl almaz videolar var ki; görünce insanlığımdan utanıyorum. Evet yararlı sayfalar var, bilmeyenler sosyal medyadan öğreniyorlar bazen bir okul kadar yararlıyken gel gör ki bazen de bir aileyi yok edecek, bir genci uçuruma sürükleyecek, aile bağılığını yok edecek kadar acımasız.

Allah aşkına şöyle bir telefonu elinize alın bakın paylaşılan hikayelere, keşfetlere bakın ne göreceksiniz.

Ben de şimdi elime telefonu aldım ve bakıyorum size gördüklerimi anlatayım:  Emekçi abinin biri tüm gün çalışmış, işten yorgun dönmüş,  yorgunluğu gözlerinden yüzünden okunuyor. Eşinin elinde telefon hazır olda bekliyor. Kapı çalışıyor açıyor kapıyı abinin halini çekiyor. Abi önce eşine ‘ne oluyor?’ bakışı atıyor ama laf bile söylemeden tüm günün alın terini biriktiren ellerini yıkamaya gidiyor.   

İkinci videoda ise bir genç telefonu almış babaannesini kızdırıyor babaannesinin konuşmasıyla dalga geçer gibi videoyu sergiliyor.

Üçüncü videoda ise genç bir kız odasında saçma sapan hareketleri videoya çekip atıyor.

Son olarak yine kaydırıyorum ve bu sefer bir tane abla güzel güzel yemekler yapmış videoya çekip atmış.

Bunları izlerken eğlenen var mı arkadaş. İnsanların eğlenmesine karışmayalım yorum yapmayalım diyoruz ama kusura bakmayın bu eğlence değil bu görgüsüzlük sanırım.

Gençlere bakıyorum hepsinde bir heyecan hepsinde bir hareket… Ne oluyor gençler bu kadar sizi heyecanlandıran ne diyoruz?

Meğer bugün attığı videoda keşfete düşmüş. Ne kadar güzel diyorsun açıyorsun videoyu neymiş efendim parkta mafyacılık oynamışlar.

Diyecek söz yok, yapacak bir şey yok!

Geçen gündüz kuşağında denk geldim adam programa eşini aramaya gelmiş. Bir haftadır kayıpmış bir çare ödlümü, öldürüldü mü, kaçırıldı mı gelmiş belki bulunur diye. Ama ortaya ne çıktı biliyor musunuz? Programa bir telefon bağlandı ve telefonun ucundaki 20 yıllık eşiydi. Söylediği sözleri duyunca üzerimden kaynar sular döküldü. Neymiş efendim sosyal medyadan biriyle tanışmış aşık olmuş ve o kişiyle kaçmış hı bu arada da çok mutluymuş.

Nerde kaldı aile kavramı, nerde kaldı aile değerlerimiz nerde kaldı gençlere örnek olacak davranışlarımız.

Biz aslında günlerdir, aylardır hatta yıllardır değerlerimizin çöküşünü izliyoruz. Haydi geçmiş olsun. Umarım çok geç olmadan değerlerimizin kıymeti tekrar öğreniriz.