Bazı çağ dışı uygulamaların, ahlaki olmayan davranışların sadece bizim toplumumuzda olduğunu sanıyorsanız, yanılıyorsunuz...

'Ah şu medeniyeti bir yakalayamadık, batılılar gibi yaşamayı öğrenemedik' diyorsanız o batıya fazla özenmeyin...

Mesela kadın sivil toplum kuruluşlarımızın özellikle önlemeye çalıştığı ve diğer STK'ların da büyük destek verdiği çocuk gelinlerin Amerika'daki sayısının kaç olduğu konusunda bir fikriniz var mı?

O batının medeniyeti olma yolunda ilerleyen Coni'lerin ülkesindeki acı ve korkunç gerçek açıklandı.. 

Bu ülkede tam 250 bin çocuk gelin var...

Çocuk evliliği veya 18 yaş öncesi evlilik, ABD'nin 46 eyaletinde District of Columbia dahil üç bölgesinde yasal olarak gerçekleştiriliyor. Küçük yaşta evlendirilmek istenen çocuklar için ebeveynlerinin imzası yeterli oluyor.

Ancak çocuk gelinler bu evliliği sona erdirmek veya evden uzaklaşmak isterlerse yaşları itibari ile vasi olmaksızın hiç bir yasal işlem başlatamıyor.

Yaşanacak herhangi olumsuz durumda kadın sığınma evleri yine yaşları itibari ile çocuk gelinlere kapısını kapatırken gençlik sığınma evleriyse eşi veya ailesine haber vererek onu geri teslim etme yolunu tercih ediyor. Sadece 10 yıl içinde ABD'de 12-18 yaş grubunda yaklaşık 250 bin çocuk evlendi.

Sığınma evleri çocuk gelinlere kapalı

ABD'deki sığınma evleri, potansiyel yasal sorumluluk nedeniyle bir ebeveyn veya vasi refakati olmaksızın reşit olmayan çocukları kabul etmiyor. Gençlik sığınma evleri de bu çocuk gelinler için bir çözüm değil. Söz konusu gençlik sığınma evleri, ebeveynleri çocukları oradayken bilgilendiriyor ve yeniden birleştirme planıyla yalnızca üç hafta barındırıyor. Çocuk koruma hizmetleri de çocuk gelinler için bir çözüm olmuyor. Çocuklar diğer konularda olduğu gibi bir vasi veya başka bir temsilci aracılığıyla hareket etmedikçe yasal bir işlem başlatmasına izin verilmiyor.

Şimdi gelin adaletsizlik sadece biz de değin...

İslamiyeti yanlış anlayıp yanlış işler yapanları gelin kıtır kıtır kesmek istemeyin...

Sapıklığın dini, cinsiyeti, ülkesi yok...

İşte o çoookkk özendiğimiz ABD'de çocuk gelin gerçeği...

Şimdi bir kez daha düşünün ülkenize tay atarken...

Bu ülkede yaşanmaz derken...

Bu sıkıtının yanına daha uyuşturucu kullanmayı, dakika başı adam öldürülmesini koymadım onları da elbet vakti gelince açarız bu sütunlarda...

Kadınsan dünyanın her yanı sana sıkıntı ve çile..