Bursa’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin mevcut iki belediye başkanı da basın turunda, bizim gazetemizi de ziyaret etti.

Önce Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı ‘agazete’ olarak ağırladık.

İki başkan da hâlâ resmen açıklanmadı. Ancak ikisi de adaylık konusunda herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

4 Ocak 2019 MYK ve PM toplantısının ardından hem CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayını hem de ilçelerin açıklanacağını ifade ettiler.

Türkyılmaz her zamanki gibi iddialı ve kendinden emindi. Geçmişte meclis üyeleriyle yaşadığı sıkıntı ve sorunları anlattı. Bu süreçte yaşadığı tecrübelerle yeni dönemde daha da başarılı olacağını söyledi.

Türkyılmaz, "Mudanya’nın ve Mudanyalıların hakkını koruyacağıma söz verdim. Halkın malı halkın olacak dedik.

Ne dediysek fazlasıyla yaptık.

Yaptığımız başarılı çalışmalarla çok ödüller aldık. Biz ödüller için çalışmadık. Çalıştığımız için ödüller aldık" dedi.

Mart 2014 seçimlerinde her kesimden oy aldığını hatırlatan Türkyılmaz, önümüzdeki seçimde de daha fazla oy alacağını iddia etti.

4 Ocak’ta ismi ilan edildiğinde projelerinin hazır olduğunu ve bunları kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.

Tabii hep beraber bekleyip göreceğiz. Öncelikle resmen adayların açıklanması gerekiyor. Başkan’ın karşısına AK Parti kimi çıkaracak o da önemli. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı Mudanya’da işbirliği yapacak mı? Bu dengeler önemli.

                          ***                                                                            

Bir saat sonra ise ikinci konuğumuz 4 dönemdir Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’di.

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayının resmen açıklanmamasının sebebi Bozbey’in kendi talebi olduğu söyledi. 

Bozbey, 4 Ocak’ta resmen isminin açıklanacağını hatırlattı. CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için hem tecrübesiyle hem tanınırlılığı ile bugüne kadar gelmiş geçmiş en iyi isim olduğu herkesin ortak fikri.

Tecrübeli Başkan’ın ifadesiyle daha önce Nilüfer'de rahat dört yerel seçim geçirdi.

Sorunlu ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Ahmet Kundakcı’nın Bozbey’e sorduğu "Önceki dönemlerde Büyükşehir adaylığı konusunda mevcut adayı değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı rakip gördünüz ve ‘onunla neden yarışa gireyim’ söyleminizde ne değişti de şimdi adaylığı kabul ettiniz” hatırlatmasını yaptı.

İşte Başkan Bozbey'in yanıtı: "Şimdi şartlar bizim istediğimiz düzeye geldi. O şartlar oluştuğu için adayım. Bu şartların oluşmasıyla birlikte inanılmaz bir teveccüh var. Önceki yıllarda böyle bir teveccüh görmemiştik. Bir değerlendirelim sürecinden itibaren merkezinden, köyünden ve ilçelerinden inanılmaz derecede çok güzel geri bildirimler alıyoruz.

Sadece Nilüfer için değil Bursa için de üretin ve var olun. Bursa için de bir şeyler yapın. Bursa sadece Nilüfer'den ibaret olmamalı. Her yer Nilüfer olsun. Akan bu suyun karşısında direnmemiz mümkün değil. Biz hiç kimseyi ayırmadan Bursa’nın adayıyız. Bir kesimi değil herkesi gülümseteceğiz. Bu iş vizyon işidir. Bursa’yı hak ettiği yere getireceğiz."

Nilüfer için veliahdınız belli mi sorusuna da “15 yıllık tecrübesiyle sistemi iyi bilen biri olan Başkan Yardımcısı Turgay Erdem olmalıdır ve hakkıdır” cevabını verdi.

Önümüzdeki ay birçok soruların cevabını görmüş olacağız. Daha sonra seçmen gerekli değerlendirmeyi yapacaktır.

Geçmiş üç yerel seçim sonuçlarının benzeri mi yoksa farklı bir sonuç mu çıkacak hep birlikte Allah (c.c.) ömür verirse göreceğiz.

Bursa için kim hayırlı ise!..