Dağlara buğdaylar serpin. ‘Müslüman ülkede kuşlar aç’ demesinler.” sözünü şiar edinmişler ve Dikkaldırım Mahallesi'nde harika bir çalışma başlatmışlar.

Bilenler bilir, Dikkaldırım Mahallesi bizim mahalledir.

Çocukluğumuzu, gençliğimizi geçirdiğimiz, her gün uğramaktan zevk aldığımız bu mahallede, Dikkaldırım Ülkü Ocakları, harika işlere imza atıyor.

Gençlerin eğitimine vermiş oldukları önemin yanında, çevre bilinci ile ilgili etkinliklerden sonra, şimdi de sokak hayvanlarını da unutmamışlar.

Bu sessiz ve sahipsiz canlıların aç kalmaması için mama paketleri hazırlatmışlar ve vatandaşlara dağıtıyorlar.

Dikkaldırım Ülkü Ocakları Başkanı Alim BAŞTÜRK ve arkadaşlarını tebrik ediyoruz.

Çoğu kişinin görmezden geldiği, bir kesimin ise horladığı, bazı densiz, dengesiz ve dinsizlerinde zehirlediği sokak hayvanlarına şefkat göstermişler, işte bu yüzden bu organizasyonu alkışlıyor ve takdir ediyoruz.

Örnek olması gereken bu davranışın, Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu iddia eden tabela STK'larına da örnek olmasını diliyoruz.

Sloganları da bir harika!

Organizasyonun adına da "Çevrecilik Milliyetçiliktir!" demişler, helal olsun size gençler. 

Sizin yaptığınız bu işleri görünce, gelecek adına umutlanıyor ve bu ülkenin mutlu yarınlarına dönük umudumuz artıyor...

İyi ki varsınız...

Tebrikler Alim Başkan, teşekkürler Dikkaldırım Ülkü Ocakları!..

 

***

BURSA OVASI'NDA GARİP BİR DERE

Dostumuz, arkadaşımız Zeki AKTAŞ'ın annesinin cenazesine katılmak üzere, Ferudun BAYKARA ile birlikte, Samanlı Köyüne gittik.

Cenaze töreninden dönerken, Samanlı Köyü'nün çıkışında aracımızı Ferudun BAYKARA, durdurdu!

Araçtan aşağıya indi, Samanlı Köyü'ne paralel akan derenin kenarında incelemeler yaptı ve fotoğraflar çekti, o fotoğraf çekerken, biz de onun fotoğrafını çektik.

Araca binince, konumuz derenin kirliliği, pis kokusu oldu.

Ve bu derenin bir kanal olarak ele alınarak, Bursa'ya kazandıracak olduğu prestiji tartışmaya başladık.

Epey tartıştıktan sonra, konuyu ilgili mercilere iletmeye karar veren ve bu konuda bir proje hazırlanarak kamuoyunda konunun tartışılması gerektiğini söyleyen Ferudun BAYKARA'ya katılıyoruz ve bu düşüncelerini destekliyoruz.

Yukarıda okudunuz, Dikkaldırım Ülkü Ocakları ne demişti?

Çevrecilik milliyetçiliktir...

Öyleyse, Bursa Ovası'ndan akan ve pis koku ile görüntü kirliliğine sebep olan bu dere ile ilgili, kanal projesinin gündemde tutulması için, gerçek milliyetçileri duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Dostumuz, arkadaşımız Zeki AKTAŞ'a, tekrar başsağlığı diliyor, tüm annelerimizi rahmetle anıyoruz. Allah rahmet eylesin...

 

***

TSE'DEN HABERLER (www. tse.org.tr)

Kazakistan Teknik Regülasyon ve Metroloji Komitesi (KAZMEMST) Başkanı Sayın Arman ŞAKKALİYEV ve KAZMEMST’e bağlı kuruluşların üst düzey yöneticileri TSE’yi ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Kazakistan Heyeti TSE Gebze Kalite Kampüsü ve Tuzla Laboratuvarlarında incelemelerde bulundu.  

Ayrıca, KAZMEMST ve bağlı kuruluşlarının faaliyet alanlarının geliştirilmesine yönelik Türkiye’nin tecrübelerini paylaşmak ve ülkemizdeki kalite altyapısı ile ilgili faaliyetler hakkında bilgi almak amacıyla, Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü, TÜRKAK, HAK temsilcileriyle TSE Başkanı Sayın Prof. Dr. Adem ŞAHİN’in başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Toplantıda kurumların görev alanına giren çeşitli konularla birlikte, teknik regülasyon, AB ve Avrasya Ekonomik Birliği (EEU) direktifleri, muayene-gözetim, helal ve organik ürün belgelendirmesi ile yeni işbirliği alanları, ithal ürün belgelendirmesi ile piyasa gözetimi ve denetimi konusunda Türkiye’nin tecrübeleri aktarıldı.

 

KAZMEMST Başkanı Arman ŞAKKALİYEV, KAZMEMST ile TSE arasındaki ilişkilerin önemini vurgulayarak, özellikle standardizasyon, eğitim, uygunluk değerlendirme ve TSE’nin diğer faaliyetlerinde ortak aksiyon gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sayın ŞAHİN, TSE ile KAZMEMST arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini ve yeni alanlarda işbirliğine hazır olunduğunu belirtti.