Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu '2. Bursa Erzurum Günleri'dolu dolu geçen günlerin ardından bugün sona eriyor. Cağ kebabı, İspir ve Hınıs'ın fasulyesi, yöresel zurnası, peyniri, oltu taşı, kıtlama şekeri, kadayıf dolması ve daha daha niceleri… Palandöken Dağı'nın eteklerinden gelen kültürel güzellikler Uludağ'ın eteğinde,Merinos AKKM'de Bursalılarla buluştu. Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu (BEDFE) Başkanı Ömer Ömeroğulları, 17 Mayıs – 21 Mayıs tarihleri arasındaki bu buluşmadan yüzlerinin akıyla çıkmanın keyfini yaşadıklarını dile getirirken organizasyonu üstlenen İsmail Tiftikde katılım açısından oldukça yüksek bir rakamı yakaladıklarını söyledi.

GÖÇLE BİRLİKTE GÜÇ

Ömeroğlu, Erzurum'un göç veren bir il olduğunu hatırlatırken, "Göçü batı illerimizin birçoğuna verdiği gibi, büyük çoğunluğunu da Bursa’mıza vermektedir.Aslında Erzurum, hem göç veren hem de göçle gittiği bölgelere güç veren bir ilimizdir.Erzurum hem doğduğu bölgede ülkenin birliği, beraberliği, kardeşliği ve kaynaştırıcılığı bakımından denge unsuru, hem de yaşadığı bölgelerde bu hasretlerini yaşatan bir yapıya sahiptir" dedi.

Yöresel tanıtımların yanı sıra Bursa'dan da destek alan stantları gördük dünkü ziyaretimizde... Orhangazi turşuları, İznik ve Orhangazi çinisi, İnegöl, Mustafakemalpaşa güzelliklerini de görebiliyorsunuz stantları gezerken...

Erzurumlu misafirperverliğini, dadaş sıcaklığını fazlasıyla yansıtıyor size. Bulundukları stantta sattıkları ürünü almanız şart değil.

Onlar size tadımlık ikramlarını sunmaktan geri kalmıyorlar...

Bursalılar olarak, Erzurum'da doğan Bursa'da doyaninsanların sıcaklığını yakından yaşamak istiyorsanız bugün son gün...

Merinos AKKM'deDadaşlar diyarının güzelliklerini bizzat yakından yaşayın...

Bir dadaşın dediği gibi: Cağ da Erzurum'dan çay da Erzurum'dan... Bazı şeyler anlatılmaz yaşanır... Siz de bugün Merinos AKKM'ye gidin ve yaşayın...

Her ilin kendi gelenek ve göreneklerini ve tatlarını özüne uygun bir şekilde tanıtmaları güzeldir.

Gidemeyenlere yörenin tanıtımı ve iller arası diyaloglar daha da güçlenmiş olur.

Her ilimizin ayrı bir güzelliği var.

Geçmişten günümüze gelenyöresel kültürleri yaşamak ve yaşatmak bize kalan bu mirasları yarına ve gelecek kuşaklara taşımak önemlidir.

Sorumluluk ve emek ister.