Ali Ay sanki kendinin takati, arkasında güç, saygın bir dik duruşu varmış gibi, özel katibi gibi özel hukukçusunun eline verdiği kağıdı okumuş ve Süper Lig’in 21 takım olması için girişimlere başladık demiş. 
Bu harika (!) plana göre düşme olmayacak ve lig 21’le oynanıp her hafta bir takım bay kalacak.
Bu lafı Ali Efendi söyleyebilir, onun geçmişte doğradığı kıtırlarla Mudanya’dan İstanbul’a köprü kurulur ama adına hukuk bürosu olan ve maalesef bir dönem federasyonda temsilcilik yapan birinin bunu olacakmış gibi söylemesi ve bu kenti salak yerine koyması hüzün vericidir.
Bu saçmalık bir iki kez yapıldı. 12 Eylül Cunta Baş Paşası Kenan Evren, Ankara’ya da bir takım lazım dedi ve o sene eline Türkiye kupası hediye edilen Ankaragücü 1’nci lige çıkarıldı. Bir de siyasi bir kararla Bursaspor dahil üç takım mahkeme kararı ile yürütmeyi durdurdu, o sene de lig artık takımlı oynandı.
Bugün bunun olması mümkün değildir. FIFA, UEFA ve dahası futbol endüstrisi buna izin vermez. Havuza yayın ve iddia gelirleri giren ve dağıtılan para bellidir. Şampiyon takımların sayısına göre bonusları ayrıldıktan sonra kalan para 18 takıma dağıtılır.
Yani takım sayısı arttıkça takımların alacakları pay düşer. Buna kim ve hangi takım evet der? 
Bursaspor, ne pahasına olursa olsun, Bursaspor olarak kalmalıdır. Hülle hile işleri hayır etmedi, etmez. 
Demem o ki; boğaz dokuz boğumdur…