MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili ve adayı İsmet Büyükataman, dünkü seçim çalışmalarını esnafa ayırdı. Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım'ın da katıldığı gezide Büyükataman, esnafın belini büken AVM ve şehir içindeki büyük marketlere düzenleme getiren Perakende Yasası'nın çıkması için 24 Haziran seçimi sonrası gereken mesainin harcanacağını söyledi.

Tarihi Hanlar Bölgesi'ndeki gezi için öncelikle Muhsin Özyıldırım'dan brifing alan Büyükataman, Osmanlı şehri Bursa'da çarşı ve camilerdeki hareketliliğin insanların yüzündeki huzura yansıdığını dile getirdi.

Bu nedenle Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin şehir dinamiği açısından büyük önem arz ettiğini dile getiren Büyükataman, "Seçim beyannamemizde küçük esnafın korunacağına dair çok açık cümleler var. Esnaf bu ülkenin bel kemiği. Hepimizin mutlaka bir şekilde babadan, amcadan, dededen, dayıdan esnafla bağı var. Genlerimize işleyen bu birlikteliğin AVM'ler tarafından bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Özellikle 24 Haziran sonrası güçlü hükümet güçlü Meclis formülünün hayata geçmesiyle kararların daha hızlı ve seri bir şekilde alınacağının altını çizen Büyükataman, "Cumhur İttifakı olarak biz esnafımızı baronlara ezdirmeyiz. Bunun için gerekli tedbirleri alırız" sözünü verdi.

İsmet Büyükataman'la söyleşimiz genel siyaset üzerine devam etti. Büyükataman, o meşhur eleştirilere bıkıp usanmadan cevap vermeye devam edeceğini bir kez daha yineledi.

Neydi o soru: Aranızda bunca yaşanmışlık varken AK Parti ile birlikte hareket etmeyi nasıl açıklıyorsunuz?

Cevap çok basit ve önemli Büyükataman'a göre…

“Devletin bekası söz konusu ise gerisi teferruattır.

AK Parti bu önemli konuda gerekli adımları atmaktadır. Gerek Afrin operasyonları, gerek Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki PKK'lı hainlere karşı özellikle 15 Temmuz sonrası FETÖ'cülere karşı başlatılan operasyonların samimiyetine inanıyoruz.

Bu hain çeteler yok oluncaya kadar devlet kadrolarının gayreti ortadadır. Bu gayrete destek olmanın dışında ne yapılır ki...

İşte Sayın Devlet Bahçeli, bunu yapmıştır.

Biz de liderimize inanıyoruz.

Bu nedenle 24 Haziran seçiminde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekliyoruz.

Herhalde böyle bir hassas dönemde terör sevicileriyle aynı kulvarda yürüyecek değildik.

İttifak yapmayız diye yaygara yapanların şimdi kimlerle ittifak halinde olduğunu görüyoruz.

Milletimiz de kimin kimle yürüdüğünü görüyor ve 24 Haziran'da da mührü kime vereceğini biliyor.

Benim tahminim yüzde 50'nin çok üzerinde bu Cumhur İttifakı birinci turda işi bitirir.”

İşte böyle diyor Büyükataman... Öyle çok hayalci ve gerçek dışı sözler konuşmadı.

MHP de başta lideri olmak üzere hassas dönemlerde milletin ve devletin yanındaki duruşuyla halkımızın teveccühünü kazanıyor.

Niyet hayırlı ise inşallah akibet de hayırlı olur.

Çıktıkları yolda Allah bahtlarını ve oylarını bol etsin.