VE BİZ HALA MUSLUKTAN SU İÇİYORUZ ÇÜNKÜ BUSKİ'NİN KALİTESİNE GÜVENİYORUZ

Kaliteye önem vermek, kaliteye değer katmak, kaliteli hareket etmek, herkesin harcı olmasa gerek!

Özellikle de milli kurum olan TSE ile kalite yolculuğuna çıkmak, kaliteli bir davranıştır.

Beş ayrı konuda yönetim sistemleri belgesine sahip olan BUSKİ, TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ve TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgesini TSE'den belge almaya hak kazanarak belge sayısını yediye yükseltti.

Emsalleri arasında çıtayı yukarılara taşıyarak bir rakora imza atan BUSKİ'nin belgelerini takdim etmek üzere TSE Başkanımız Prof. Dr. Adem ŞAHİN, kalite şehrine geldi ve yeni belgeleri, Bursa Büyükşehir Belediye başkanı Alinur AKTAŞ'a takdim etti.

Ziyarette konuşan TSE Başkanımız Prof. Dr. Adem Şahin, TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi’nin önemine değindi.

“Bu standart; müşterilerini memnun etmeyi onlara beklentilerinin ötesinde hizmet vermeyi isteyen, ister özel kuruluş, ister kamu kuruluşu veya gönüllülük esasına dayalı sektörler olsun her tür ve boyuttan işletmenin uygulayabileceği bir standarttır.

TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sisteminin uygulanmasıyla; enerji politikası resmiyet kazanır, enerji tüketiminin sistematik bir yaklaşımla yönetilmesiyle masraflarda düşüş olur. Çevre korunur, kaynaklar etkin kullanılır, sera gazı emisyonu azaltılır ve mevzuata uyum sağlanır.” diye konuştu.

Başkan Alinur Aktaş da, Büyükşehir Belediyesi olarak BUSKİ marifetiyle bir yandan iklim değişikliği ve hidrolojik kuraklığın beraberinde getirdiği olumsuzluklar ile mücadele ederken diğer yandan mükemmel kurum olma yolunda kararlı çalışmalar sürdürdüğünü söyledi. Kalite belgelerinin Bursa’ya hayırlı olması dileğinde bulunan Başkan Aktaş, Bursalılara hak etmiş oldukları mükemmellikte hizmeti götürmek için canla başla çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Bizde, BUSKİ'yi tebrik ediyor, evimizde içme suyunu musluktan içtiğimizi beyan ediyor ve böyle devam etmek istediğimizi de buradan yetkililere bir kez daha ifade etmek istiyoruz.

Teşekkürler BUSKİ...

***

BURSA PLATFORMU "BURSA" DİYOR

Bursa Platformu, Ekohaber gazetesi sahipleri Tahsin ARDIÇ ve Kenan KİBAR'ı, ziyaret ederek, Bursa ile ilgili hedeflerini, yapılan çalışmaları ve Bursa ile ilgili düşüncelerini açıkladı.

Bursa Platformu, Bursa'nın önemli gazetecilerinden Okan TUNA'nın kurmuş olduğu Koza 24 adlı yayın kuruluşunu ziyaret ederek, Okan TUNA'ya hayırlı olsun temennilerini iletti.

Başkan Suat GÜLÇİMEN, Başkan Yardımcıları Resul YİĞİT, Yalçın TOY ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ferudun BAYKARA, Ertuğrul ÇELİK, İbrahim ALTUNTAŞ ve Karamanoğlu'ndan oluşan Bursa Platformu Yönetimi, Bursa ile ilgili oluşturmuş oldukları projeler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

Bursa Platformu diyor ki;

"Bursa 77'den büyüktür. Bursa ile ilgili alınacak olan tüm kararlarda ortak akıl ortaya konulmalı ve şehrin dinamikleri ile istişareler yapılarak planlamalar yapılmalıdır.

Doğanbey faciası...

Stat ucubesi...

Kent Meydanı hilkat garibesi...

Şehrin muhtelif yerlerinde yükselen ve görgüsüzlük göstergesi gibi duran gökdelenlerin çirkinliği...

Ada ve parsel odaklı rantsal dönüşüm haramzadeliği...

Katledilen yeşil Bursa...

Gibi projelerin tekrar ortaya çıkmaması için ortak akıl ile hareket edilmelidir..."

***

SORSALAR BANA

Sorsalar bana; "Ne eser bıraktın?" diye, hiç düşünmeden şöyle cevap veririm;

"TSE MANİSALI ŞEHİTLER KORULUĞU"

Ve bu cevabı verirken de ONUR DUYARIM...

Emanete sahip çıkmaya devam eden ve şehitler koruluğundaki düzenleme ve temizlik fotoğraflarını bize gönderen TSE Manisa personeli Süleyman Başar'a yürekten teşekkür ediyorum...

Bizden sonra emaneti devralan ve emaneti başının üzerinde taşıyan İsmail Ünlü'ye de gönülden teşekkürler...

Dün gibi, bugün de haykırmaya devam ediyoruz;

"ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ!"

***

MİLLİ SES VER

Üniversite öğrencileri Metincan Karaçengel ve Buğrahan Karaman, MİLLİ SES VER PROJESİ kapsamında;

Belge töreni ve bir dizi ziyaretler için Kalite Şehrine gelen TSE Başkanımız Prof. Dr. Adem ŞAHİN'e...

 Ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ'a, şanlı bayrağımızı takdim ettiler...

Ve gençler herkese çağrı yapıyorlar;

"Ülkemizin geleceği için herkes MİLLİ SES versin..."

Bizde diyoruz ki; gelecekten emin olmak isteyenler; GENÇLERİN ÇAĞRISINA SES VERİN...