2018 yılında 160 yatak kapasiteli, modern binasına taşınan Özel Hayat Hastanesi, Bursa'ya yaptığı sağlık yatırımlarına, Özel Aktif Hayat Tıp Merkezi'ni bünyesine katarak devam etti.
5 Milyon TL'lik yatırımla, 2 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterecek tıp merkezinin açılış törenine, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Osman Mesten, Emine Yavuz Gözgeç, ve Atilla Ödünç’ün yanı sıra BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, BTSO Başkan Vekili İsmail Kuş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ve AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay katıldı.
Fizik tedavi başta olmak üzere, dahiliye, psikiyatri, nöroloji ve diyetisyen branşlarında, 7 doktor ve 30 personelle hizmet verecek olan Tıp Merkezi'nin açılışında konuşan Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Özkul, tıp merkeziyle ilgili bilgilendirmelerde bulunarak, "Tıp merkezimizde geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları kapsamında elektroterapi, kuru iğneleme, kupa hacamat ve ozon tedavisi hizmetleri verilecek” dedi.
Her zaman Bursalının hizmetinde olan ve Bursa'ya sağlık katan Özel Hayat Hastanesi'nin yeni yatırımını kutlar ve hayırlı olmasını dilerim.

ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE ÖNEMLİ ADIM
Türkiye'de elektrik tüketiminin yüzde 50'sine yakını sanayi tarafından tüketilmekte. Burada kullanılan elektriğin yüzde yüzde 70'den fazlasını da elektrik motorları harcamakta. 
Elektrik motorlarında verimliliği yükseltmek ve sanayicilerin masraflarını azaltmak amacıyla, Bursa OSB ev sahipliğinde, KOBİ’lerde Enerji Verimli Motorların Teşvik Edilmesi Projesi (TEVMOT) bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Bursa OSB ile Gebze, İzmir, Kemalpaşa, Antalya, Uşak, Adana Hacı Sabancı, Ankara 1. OSB olmaz üzere 7 OSB'de pilot uygulamanın başlayacağı TEVMOT projesi ile sanayicilerin verimsiz elektrik motorları, enerji verimli elektrik motorlarıyla değiştirilecek. Bu proje kapsamında KOSGEB, sanayicilere yüzde 60 ila yüzde 75 arasında hibe desteği sağlayacak. 
TEVMOT bilgilendirme toplantısında konuşan Bursa OSB Proje Koordinatörü Zafer Pehlivan, enerji verimli elektrik motorlarına geçilince  yılda yaklaşık 34 milyar kWh elektrik tasarrufu karşılığında Türkiye ekonomisine yaklaşık 8,5 milyar TL katkı sağlanacağını söyledi.
Birçok konuda ilke imza atan ve Türkiye'nin örnek OSB'si olan Bursa OSB'nin böyle bir değişime öncülük edecek olması, sanayicilerimiz ve şehrimiz için heyecan verici bir durum. Umarız ki bu değişim en kısa sürede sağlanır.

OSMANGAZİLİ ÖĞRENCİLERDEN ROBOTİK BAŞARI
Dünyanın en çok katılımlı ve en büyük robotik yarışması olan Vex Robotics'in, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi'nde düzenlediği Vex IQ Challenge Robot yarışmasının Mükemmellik Ödülü, Özel Osmangazi Okulları 670 OG-ROBOTEC robot takımına gitti. Böylelikle öğrenciler gelecek ay yapılacak Türkiye Şampiyonası'na doğrudan katılma hakkı kazandılar.
Ödül kazanan öğrencilerini ve takım mentörünü tebrik eden Özel Osmangazi Okulları Özlüce Kampüsü Okul Müdürü Ömür Çolpan, "Robotik takımımızın kazandığı bu ödülle akademik, sportif, kültürel ve robotik kodlamada başarılarımıza bir yenisini daha eklemiş olduk" dedi.
Osmangazili gençlere bir tebrik de bizden. Türkiye Şampiyonası'nda da benzer başarıları kazanmaları dileğiyle.