Bu çağrı çok yeni olsa da defalarca birçok kurum ve kuruluş ve STK’lar tarafından yıllarca gündeme getirildi ancak arzu edilen sonuç elde edilemedi maalesef.

Konumuz Yenişehir Hava alanı. Konuğumuz AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin.

Bizler de yıllardır defalarca bu konuyu yazdık gündeme taşıdık. 'Ya yolcu taşıyalım, olmuyorsa yük taşıyalım' dedik durduk.

Bursa’nın konumu itibariyle hava alanına değil havalimanına ihtiyacı var.

Bursa Sağlık Turizmi Derneği Kurucu Başkanı ve halen Yüksek İstişare Kurulu üyesi Mustafa Esgin gerçek anlamda turizmin olabilmesi için olmazsa olmazlarından biri olan ulaşımın hava kanadının eksik ve kırık yönünü sosyal medyadan gündeme taşıdı. İyi de yaptı.

11 Kasım’da yaptığı çağrı 145 kişi tarafından paylaşıldı. 793 kişi beğendi ve 240 kişi tarafından yorum yapıldı en son baktığımda.

Önce sosyal medyadaki çağrıya bakalım.

BURSA'YA AÇIK ÇAĞRI

“Kıymetli Bursalılar...

Yaklaşık 20 yıl önce yapılan havalimanımızı ne yazık ki; tüm çabalara rağmen yeterince kullanamıyoruz.

Şu an havalimanımızdan, Ankara, Trabzon, Erzurum, Muş ve Diyarbakır'a uçuşlar belli gün ve saatlerde gerçekleştirilmektedir. Gerek bu uçuşların gün ve sefer sayılarının artırılması gerek yeni destinasyonlara uçuşların mümkün olması için kent dinamikleri ve halkımızla birlikte hareket etmek durumundayız. Bu hem geniş perspektifli talep ve beklentilerin ortaya konulması hem kamuoyu oluşturulması adına kanımca çok önemli olacaktır.

Siyaset kurumu elbette çok önemli bir yere sahiptir, ancak siyasetin gerçek gücü ve etkinliği özellikle spesifik alanlarda sandığın da ötesinde kamuoyu ve halk desteği ile mümkündür. Her şeyi yetkililer bilmez, yaşayan milletin görüş ve önerileri beklentilerin gerçekleşmesinde belirleyici olmalıdır. Şimdi, lütfen Bursa adına, Bursa Havalimanı’nın daha aktif kullanılması adına görüşlerinizi belirtin.

Mevcut seferlere ek gidilmesini istediğiniz şehir ve ülkeler, mevcut sefer günleri ve saatlerle ilgili eleştiri ve öneriler, havaalanımıza transferle ilgili beklentiler... Sivil toplum kuruluşları, hemşeri dernekleri, basınımız, sosyal medya kalemşorları hep birlikte siyasi ve ucuz polemiklerden uzak, Bursa adına, daha ulaşılabilir bir şehir olma adına elinizi taşın altına koymaya var mısınız? BEN VARIM...” diye paylaştı sevgili vekilimiz.

Evet, ben hep destek verdim, vermeye de devam edeceğim.

Bizler her daim sonuna kadar VARIZ…

Bursa’da yaşayan, Bursa’yı seven herkes var olmak zorunda.

Yeter ki çözüm bulunsun.

Peki, çözüm var mı derseniz kesinlikle onlarca çözüm var.

Yeter ki istekli ve kararlı olalım.

Sabiha Gökçen Havalimanı Bursa için pansuman çözümdür hiçbir zaman kesin çözüm olamaz.

Bursa’nın daha çok ihracat yapmasını istiyorsak ve yerlerde sürünen turizmimizi hak ettiği yere getirmeyi arzu ediyorsak birlik ve beraberlik içinde Bursa’ya hak edilen bir havaalanı ya da havalimanı çok görülmemeli.

Buna hepimizin katkı koyması lazım.

Özelikle yurtdışından ticaret için iş insanlarına hem de turistler için ve gurbetçilerimiz için ve bizler için havayolu çok önemli.

Artık rötar olmasın. Yeterince gecikti ve ertelendi.

Et tekraru ehsen velev kane yüz seksen.

Tekrar etmek iyidir yüz seksen kere de olsa.’

Gerçek anlamda hava yolu olmayan bir şehire hiçbir zaman tam olarak şehir denilemez. Kanadı hep kırıktır.

Büyüseniz de, üretseniz de koca bir köy olmaya mahkûmsunuz.

Siyaset, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, odalar, turizmciler, dernekler velhasıl herkes gayret edip bu önemli ihtiyaca sözde değil gerçek anlamda ben de varım deyip Bursa’nın kırık olan kanatlarından birine destek olarak merhem olmalı.

Çağrıya kulak verelim.

Elinizi hem vicdanınıza hem de sorumluluk alarak taşın altına koyun.

Toplu taşıma ile Bursa’dan Atatürk Havalimanı'na bir gidin bakalım, kaç araç ile ve kaç saate ulaşırsınız.

Çekilen çile kaybedilen zaman ve yorgunluk da işin bonusu… Özel aracınızla gittiğinizde ise hem trafik hem de yüksek maliyet. Ben çoğu kez bu acıyı yaşadım.

Emekle, umutla, mücadele ile istikrar ile dik duralım ve hayırlısıyla artık uçalım.

İnanıyorum ki Mustafa Esgin hoşgörü ve mücadele ile bu işin hakkından gelip çözecektir.

Hem bizler uçalım hem de ulu şehrimiz Bursa uçsun.

Bursa’dan uçmak herkesin doğal hakkıdır.