27 Aralık 2019 gecesi Kanal 8,5 önderliğinde, yerel televizyon ve görüntülü haber sitelerinin de katılımı ile ortak yayın yaparak Bursaspor için destek kampanyası organizasyonu son dakika golü ile iptal edildi.
 
Bunun nedenlerini yorumlamadan önce bizim Bursa olarak hiçbir zaman beceremediğimiz aynı hedefe birlikte yürümenin asgari koşullarına bakalım.
 
1. Bu tür organizasyonların ev sahipleri Kulüp Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleridir.
2. Yapılan etkinlikte maksadın hasıl olabilmesi için Başkan ve Yönetim Kurulunun inandırıcı ve güvenilir insanlardan oluşması esastır.
3. Valilik, BŞB, STK’lar, iş insanları kuruluşları, kent dinamikleri ancak bu yapıdaki bir organizasyona maddi ve manevi destek verirken, üyelerini de bu anlamda yönlendirirler.
 
Hal böyle iken hiçbir proje üretmeden, emek vermeden, makamları araya sokup sadece para toplama amacıyla yapılan bu tür etkinliklerin başarıya ulaşmadığını da sadece 36 binde kalan SMS ile destek kampanyasında yaşadık. 
 
SMS'te bile başka kulüplerin bir günlük rakamlarının bile bizim altı aylık toplam sayımızdan birkaç kat daha fazla olduğunu unutmayalım.
 
O nasıl bir koltuktur ki; oraya oturan yetersizler, kifayetsizler, vizyon fukaraları, değersizler anında değişiyor ve bütün hikmetin kendilerinde oldukları hastalığına kapılıyorlar.
 
Mesut Mestan yelkenlerini yalan rüzgarının şişirdiği tekne ile geleceğine, içinde sadece gerçekleri sığdırabildiği bir kayık ile göreve gelseydi ve acı da olsa bunları paylaşsaydı.
 
Hem bir kendisine hem de Bursaspor’a iyilik etmiş olurdu.
 
Söz konusu Bursaspor ise gerisi teferruattır sözlerinin altı doldurulmazsa içi boşalır. 
 
Söz konusu Bursaspor ise başlayan cümlenin ilk hedefi taraftarın kulübe tezahürat ve şiddet üzerinden ceza ödetmemesi olmalıdır.
 
Seçilmiş yönetimlere saygı duyulması ve hesabın kongrelerde görülmesi için Bursaspor üzerinden seslenen herkesin kongre üyesi olması gerekir.
 
Bugüne gelirsek…
 
Bursa Valiliği yönetimlerin taleplerinin iş adamlarına iletilmesinde köprü olmuştur.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Alinur Aktaş her koşulda manen ve maddeten Bursaspor’un yanında yer almıştır.
 
BTSO Yönetimi ve üyeleri Bursaspor’a her zaman çok ciddi maddi destek vermişlerdir.
 
Bundan sonra da vereceklerinden kuşkum yoktur ama verilen paranın nerelere gittiğini de denetler ve görmek ister.
 
Bir de diğerleri kısmına kimsenin fatura kesmemesine anlam veremiyorum.
 
Bursa’mızın 20 vekili var ama maç seçerek tribünlere geliyorlar. Kimseden tık yok.
 
TFF Yönetim Kurulunda olan Bursa temsilcisini milli maçlarda verdiği pozların dışında gören yok ama kimse ağzına almıyor.
 
Bursaspor Divan ve Kongre üyeleri olarak başımızı ellerimizin arasına alıp kimlere oy vererek bu kulübü ne hale soktuğumuzu görerek tekrar tekrar düşünmeliyiz. 
 
Başkalarına özenip emek harcamadan işportacı mantığı içerisinde kurgulanan bu programın iptali doğru olmuştur. Hiç olmamış bir çocuk ölü doğan bir çocuktan iyidir.
 
Şimdiden iki fire veren yönetim devre arasında yaşanacak fırtınaya dayanamayacak ve yıkılıp gidecektir.
 
İşte o gün öze dönerek ve özel hesapların yapılmadığı şeffaf bir yönetime herkesin destek vereceğine inanıyorum.