Bugünün endüstriyel futbolu, kulüpleri birer sportif organizasyondan, ekonomik organizasyona dönüştürmüş durumda.

Kurumsallaşamayan bir kulübün şeffaflaşmasını beklemek ya da şeffaflaşamayan bir kulüpten kurumsallaşmayı beklemek ne yazık ki mümkün de görünmüyor.

 

 

Performans yönetimi öz itibariyle bir hedef ve başarı  yönetimidir. Bursaspor’a uygun “iyi yönetim” modeli gerekiyor. Bursaspor, Acilen Kurumsal Yönetişim Tabanlı bir Yapılanma ile yönetim Modelini kurmalıdır.

Bursaspor’umuz da bu konuda geç kalmamalıdır.Tüzük gelişim ve büyümek için  değiştirilmelidir.Denetim kurulları yönetim listelerinden ayrı bir birim olarak seçime  girmelidir. Yeni yönetim seçimi gibi denetim kurulları da seçimle gelmelidir.Çünkü denetlenemeyen hiçbir yapı ayakta kalamaz.Bursaspor’da  taraftar dernekleri ve bunların federasyonları da iyi yönetişim modeline dahil edilmelidir.

Taraftarların kulüp yönetimindeki etkinlikleri birçok Avrupa liginde görülebilmektedir. (Taraftarların yönetimle ilgilendikleri kulüplerde finansal yönetimin daha sağlıklı işlediği gözlenebiliyor.) 

 

BÜYÜK TAKIM BİLİNCİ

VERİLEMİYOR

 

Bursaspor yetiştirdiği değerleri bir çırpıda çizip atmamalıdır!Bursaspor’umuzun yetiştirdiği değerler, yetenekli oyuncular Neden hep problemli olarak ayrılıyorlar? Hep suçlu ayrılmak isteyen futbolcular mı? Ozan? Volkan? Eren? Muhammet? Ve diğerleri…Ya bilinmeyen nedenlerden dolayı ayrılıyorlar ya da altyapıda eğitim verilirken  “Büyük Takım Bilinci verilemiyor” da ondan! Eğer Bursaspor büyük takım olacaksa bu değerlerimize teşekkür ederek başka takımlara göndermeliyiz. Küfür ederek değil! Gaziantep’e transfer olan Doğanay’ın açıklamaları henüz yepyeni…

 

BU KENTİN İNSANINI

BURSASPORLU YAPMALIYIZ

 

 

Bu sene U 21 takımımız şampiyon oldu. Gururlandık. Tamam ama  ülkenin haberi var Bursa’da bir çok kişi bu  şampiyonluğun farkında değil. Vali, Belediye Başkanları, Siyasiler kısaca kent  yöneticileri  hepsi birlikte bu çocuklar ödüllendirilmeli. Bu ödül töreni tüm ulusal basında  yer alacak organizasyonla gündemde tutulmalı. oluşturulmalı. İl yöneticilerimizi acilen BURSASPORLULAŞTIRMALIYIZ. Ayrıca, henüz ismi bile netleşmemiş, inşaatının  bitmeden eskimeye başladığı!45 binlik stada devasa bir Türk Bayrağı ile  Atatürk posterinin Bursaspor bayrağı ile birlikte asılması yeni stadımıza eminim çok yakışacak. Vadofon Arena’da bu yapılıyorsa Bursa’da neden yapılmasın? Ne demiş ünlü düşünür Mevlana; Çaresizseniz, Çaresiz siniz. 

 

SONUÇ OLARAK;

 

"Kendi aklınla düşünen bir Bursaspor" Çözüm üreten ayağa, kıyama kalkan bir Bursaspor demektir. Lütfen  Bursaspor aklıyla düşünelim ve  yönetelim.

“Komple değişim”  için Vizyonu realiteye dönüştürebilmek amacıyla bir Şirket gibi organize olmak ve böylelikle karar mekanizmalarını duygusal değil akılcı bir şekilde yönetmek.

“Bursa’nın en büyük  değeri BURSASPOR’ dur. Bursaspor için elinden gelenin ya en iyisini yap ya da başkaları yapsın” ilkemiz olmalı.

 

“Olmazsa olmazımız Bursaspor”