Aurelien Chedjou  bu maçta tarihe geçti. Çünkü, Bursaspor'un kulüp tarihinde ligdeki 1963. golünü hem de maçın 16. dakikasında attı ve bu gol dakikası şehrimizin plakası, gol sayısı Bursaspor’un kuruluş yıl tarihi. İster tesadüf deyin ister şans deyin. Bu sayılar Bursaspor’un ligde kalışının şifresi diye düşünüyorum.

56 yıldır var olan bu arma’nın sevenlerini kendine getirecek bir mucizevi olay!..

Bursaspor için bu maç, sezonun en tehlikeli virajıydı. Son 8 deplasman maçında hiç kazanmamış, camiada  gardlar düşmüş, hatta Bursaspor’umuzun  takım otobüsü icra memurları tarafından haczedilerek otobüs yeddiemin otoparkına götürülmüş, çözümsüz gibi bir kaosun ortasındaydı. Bu kaostan şimdilik alnının akıyla çıktı. Veee  haykırdı! Son düdük ötünceye kadar Bursaspor pes etmeyecek.

Aytaç 12, Badji, lima ve Umut Nayir’in 11 km koşması bize “ter yoksa puan da yok”u hatırlattı. Alınterinin rengi, her insanda  aynıdır. Çalışan kazanır...

Bursaspor, Antalyaspor bekleri ileri çıktığında takımımız savunmada 6 bazen 7 kişiyle rakibe nefes aldırmadı. Takım savunmamız iyi idi. 13 km’ye yakın koşan Aytaç'ın enerjisine hayran oldum. Forvetin giremediği pozisyonlara giriyor. Müthiş özveriyle çalışıyor. Umut Meraş-Onur ikilisi de Antalya’nın güçlü hücumcusu  Sangare'yi sahadan sildi.  

Orta alanda çok iyi kapanan bir Bursaspor ve özellikle Lima’nın etkili oyunu Umut Nayir’in hücum presi  Göztepe maçı için yüreğimize su serpti. Umut Nayir, bir forvet olarak oyunu iyi okuyor. Eksikleri olsa da iyi niyetli ve bu maçta çok çalıştı. Kaçırdığı gol maç eksiğinden olsa gerek.  Saivet ilk kez çok iyi idi. Sağ bek Abdullahi Shehu çok başarılıydı. Rakip forvet  Doukara’yı başarıyla durdurunca rakibe pozisyon vermemiş olduk.

Duran toplardan gol bulmayalı uzun zaman olmuştu! Demek ki taktik olarak çalışılmış, bu iyi görüntü...Topa az sahip olma yüzdemize rağmen çok sayıda gol pozisyonu ürettik ama yine  bitiricilikte zayıftık.  Agresif ve çok koşan risk alan  oyunu rakip sahaya yıkan bir Bursaspor vardı. Topla oynama yüzdesine göre yüksek miktarda şut çekti. Pozisyonuna göre  orta,  pozisyona göre uzun topları tercih etti. Tehlikeli olan ise takımda maçın son 20 dakikasında oldukça panik olmasıydı.  1-0 galipsin ve rakip 10 kişi oyuncularımızın eli ayağı tutmuyor!  Yine de bu veriler gösteriyor ki Bursaspor akıllıca oynadı. Ve başardı.

Toplam attığımız şut 16. İsabet eden şutumuz 5. 16 gol girişimimiz, 22 ceza sahasında oyuncularımızı topla buluşturmamız var. Rakipten top çalma sayımız  9.  maçta 16 şut atmış bir takımın bir golle beceri yüzdemiz  % 16!!! Bu sezon zaten başımızın baş belası  bu istatistiğimiz oldu. 

Ümidimi artıran ise uzun zamandan bu yana geride kaldığımız faul sayısında Antalyaspor’u geçmemiz oldu 13/20. Bu bize hırs ve isteğimizin düzeyini gösteriyor.

Öyle ya da böyle kazanmamız gerekiyordu kazandık.

Göztepe maçı bu sezonun 34 maçına eş değer bir maç olacak.

Başaracağız,başaracağız, başaracağız.