Önce hatırlatalım, PUŞİDE-İ SİYAH NEDİR?.. Osmanlının manevi başkenti Bursa'nın 23 Temmuz 1920 Yunan orduları tarafından işgalinin ardından ilk meclisin kürsüsüne örtülen, kürsü üzerinde kapkara duruşuyla bakanlara hicap duyduran, 11 Eylül 1922 günü Bursa'nın kurtuluşuyla milli yasın sona ermesiyle birlikte kürsüden yaklaşık 2 yıl 2 ay sonra kaldırılan "yas" anlamına gelen siyah örtüye verilen ad... Şimdi gelin bunu günümüzün Bursaspor'un üzerine analiz edelim...

Resmen dibe vurduk.

4-0 Kasımpaşa yenilgisi sonrası  taraftarların, futbolcuların arabasına saldırıp darp etmesiyle yaşanan şok kolay geçmeyeceğe benziyor.  

Son haftalardaki sportif çöküşe  taraftar terörü de  eklenince  Bursaspor’da sap ile saman karışmaya başladı. Zurnanın zırt dediği yerdeyiz.

Başarısızlık nedeniyle hem yönetime hem futbolculara hepimiz çok öfkeliyiz  ama takım otobüsüne  Harun Tekin'e saldırmak nedir? Protesto etmek haktır ama Bursaspor’un arabasına saldırmak bu kulübe ve şehre yapılmış en büyük hainliktirTek kelimeyle rezalet.  Bir oyuncuya, insana  saldırmak darp etmek böyle kolay olmamalı.

UNUTMAYALIM BEYLER...

Bu olmadı, kabul edilemez. Bu olayı yapanlar taraftar olamaz, ayıklanmalı. Unutulmamalı ki Bursaspor taraftarı da  Bursaspor’dan büyük değildir!

Büyük taraftar olmak zor günde destek olmaktır yarayı kangrene çeviren değil! Kongre de hesap sormaktır, elin milletine kendimize güldürecek eylemi yapmak değil!  Nedense  Bursaspor’a düşmana gerek  kalmıyor,  biz kendi kendimize yetiyoruz.

Bu duruma getirenler  yan gelip yatarken  kıs kıs gülüyorlardır!  Bölükbaşı bir iki takviye ile gelecek sezon zirvelerde yer alacak  takımı dağıttı. Takımın içini boşalttılar. Milyon Eurolara oyuncularımız satıldı yerine  bu kadro kuruldu.  

Yetmedi  Ali Ay para yok bahanesiyle Hamza Hocaya transferde karışamayıp  hava verecek  bir  iki transfer yapmayarak  üzerine tuz biber ekti.

O da yetmedi kaosu yönetemeyerek  bugünkü kadronun mimarını  en azından sene sonuna kadar takımın başında  tutmayı beceremedi. 

Tek adam kafasıyla benim dediğim olacak diyen, istişareyi unutan  sayın Ali Ay sene başından bu yana yazılan çizilenlere kulak verip , ipe un sermeseydi  bugünler yaşanmazdı.

Mustafa Çulcu “Galiba Bursaspor’a operasyon yapılıyor” değerlendirilmesi doğrulanıyor gibi. Zaman geçmeden ciddiye alınıp acilen tedbir alınmalı. Sonra da üzülüp ağlarız!

İyi veya kötü ama  bu takım lig beşincisiydi. Canını dişine takıp  ligde en çok koşan 3. takım istatistiğini yakalayan  futbolcularına destek atmak  yerine  sosyal medyada, tribünde küfür etti. Sonuçta ite kaka idare eden takımı tepe taklak edip   takımın psikolojik olarak çökmesine  neden olanlar memnun musunuz?   

Sonuçta bugünkü gardı düşmüş, moralleri sıfır, koşamayan,  eli ayağı dolaşan oyuncu grubunun sırtında Bursaspor için başarı  beklenecek!  Bu seyirci  ve taraftar baskısı karşısında  bu oyuncuların eli ayağı tutar mı?… Beyler; Biz bu oyuncular ile kalan 12 maça çıkacağız başkalarıyla değil!  Bu oyuncular nasıl mücadele edecekler?…  Vay halimize.   Şimdi ayıkla pirincin taşını!. 

 Şimdi başlığı ÖZLÜCE'YE PUŞİDE-İ SİYAH diye atmakla haklı mıyım, haksız mıyım... Karar spor kamuoyunun