Maç öncesi her maça gidenin kafasında  “acaba yine maç hüsranla mı bitecek” sorusu beyinleri kemiriyordu. 

Tribünlerde ki müthiş  Türkiye ve Bursa  koreografisi  sinerjimizi arttırıp endişelerimize 'dur' dedi.   Taraftarımız, tarih yazmaya devam ediyor. Biz kaostaydık,  sahada arzulu istekli koşan bir takım görünce kaçan iki puana hiç üzülmedik bile.

Az da olsa nefes aldık ama Beşiktaş’a şampiyonluk yolunda çok büyük taş koyduk.

Onları önündeki  maçlar için kaosla baş başa bıraktık. Özgüveni yüksek oyunculardan kurulu  takım olan Beşiktaş’ta Atiba yoksa sıra takımı görüntüsünde.

Yük Oğuzhan ve  Talisca’nın omuzlarında. Onları da Shehu ve Badu ile  iyi kontrol edince orta alanları devre dışı kaldı.  Şenol Güneş oyun anlayışı  bakımından sağ ve sol bekleri öne çıkarırken orta alandan en az iki  oyuncuyu her zaman rakip savunma arasına toplu veya topsuz sokarak  sonuca gider. Bursaspor’umuz buna  önceki akam izin vermedi.

Otuz bin taraftarın susmadığı maçta Yusuf, Beşiktaş’ın savunmasını felç etti.  Harika oynadı hırs ve istekli oyunu, her Bursasporluyu mest, rakibi perişan  etti. Attığımız gollerdeki asistleriyle maça  Harun ile birlikte damga vuran oyuncumuzdu. Her maçta gelişimine devam etmesi güzel.

Yeni transfer Bostock  için tribünde  ve maç sonrası duyduğum tüm tepkiler olumluydu. Ayağına hakim, iyi top saklıyor, boşa çıkıyor. Asist yapabilecek özellikte ve devamlı oyunun içinde olabilen bir oyuncu. 

Bir idmanla  tanımadığı bir oyuncu grubu arasında  gösterdiği performansı ile  bence de sınıfı geçti. Yusuf ile serbest vuruşu ben kullanacağım  inadı Yusuf’u bir ara kızdırdı! İnatçı bir oyuncu tarzı var. Bu tür oyuncuları taraftarımız sever. Top ayağında iken iyi ama top rakipteyken  etkisiz kaldı… Rakip sahada topu tutabilen dinlendirebilen oyuncu. Zaman içinde umarım daha iyi işler yapar. Yıldız değil ama faydalı olabilecek bir oyuncu.

Diğer maçlardan farkı neydi derseniz Bursaspor 100.11 km koştu.  Beşiktaş 98.23 km. Demek ki rakipten fazla koşarsanız en azından yenilmezsiniz!..

Bursaspor sahaya  üçlü değil, dörtlü savunmayla çıktı. Shehu, Badu ve yeni transfer Bostock ile üçlü orta sahanın önünde Yusuf, Delarge ve Stancu üçlüsü  oynadı . Delarge ve Yusuf orta sahaya yardıma geldiler ve orta sahayı kalabalık tutarak Beşiktaş orta sahasını topla buluşturmadılar.

Harun kalesinde özellikle  üç pozisyonda devleşti. İyi kaleciler kötü gol yerler denir ya işte uzatmalarda yediği ikinci gol Harun’a yakışmayan kötü bir goldü!.   

Stancu çıkıncaya kadar önde çok pres yaptı. Delarge çok iyi olmasa da Beşiktaş’ı yine boş geçmedi. Son söz Le Guen’e; Kolay goller yedik. İlk golde adam göstere göstere şutu attı. Dokuz oyuncumuz varken  en yakın oyuncumuz rakipten  on metre uzaktaydı! Demek ki bu bölgede rakibe yakın olmak lazım. Kusur veya hata Koşan Stancu yerine  koşmayan Kembo’nun sahaya sürülmesi oldu.  Bu maç için yine de bir puan yenilgiden iyidir. Aynı hırsı Akhisar maçında da bekleriz.