Bursaspor tarihinde ilk kez bir genel kurulda 3 bin üzerinde  rekor oy kullanıldı. Katılım mükemmeldi. Yeni yönetim ve bağımsız denetleme kurulu seçimlerinin bence en önemli özelliği, coşkusu ve projelerin çokluğu idi. Bu olumlu gözlemim yanında ilk gün amigo Selim’in konuşmasındaki ağır üslup ve ona karşı yapılan fiziki tepki kongremize yakışmadı. Genel kurul üyeleri olarak bizler  o platformu, tribün havasından çıkararak  daha vakur, eleştirili  ama  hakaret etmeden, sabırlı ve rekabetçi  çizgiye çekmek zorundayız. Yoksa bu kurullar, kavganın  kaynağı durumuna  gelir ki o da Bursa’nın güzel insanlarına yakışmaz.   

Bursaspor Olağan Genel Kurulu tarihinde yine ilk kez, iki ayrı gün içinde planlanan bir gündemle yapıldı. İlk gününde konuşmalar ve  ibra,  ikinci gün ise yönetim kurulu ile bağımsız denetleme kurulu seçimleri yapıldı.

Yönetim kurulu seçiminde 15 sandıkta 3 bin 46 oy kullanıldı. Geçerli sayılan 3020 oyun 1060'nı alan Ali Ay yeniden başkanlığa seçildi.  Diğer başkan adayları Hüseyin Akdemir 917, Lemi Keskin 595, Ahmet Bozdemir ise 448 oy alarak  oyları paylaştılar.

Bu seçim bize bir konuyu tartışmamız gerekliğini ortaya çıkardı.

Tartışılması gereken, yüzde 35 oy alarak seçilen yönetimin,  yüzde 65 oranındaki üyenin onay vermediği halde,  yönetme hakkına sahip olması. 

Seçimin hemen  sonrasındaki sıkıntılı tepkilerin, Bursaspor’umuza kısa ve uzun vadede zarar vereceğini bilmeyen yok. 3020 oyun 1060’ını  alan  Ali Ay’ın karşısındaki rakiplerin toplam oyu 1960. Ali Ay’ı desteklemeyen onun icraatlarını beğenmeyen üye oranı yüzde 65. Demek ki üyelerin  üçte ikisi Ali Ay’ı desteklemiyor. Bu ise azınlığın çoğunluğu yönetmesi gibi bir durumu ortaya çıkardı!

Bu sıkıntılı durumu aşabilmek adına  aynı Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi ilk turda yüzde 51 çoğunluk oyu alan seçilsin eğer çoğunluk  alınmazsa ikinci turda en çok oy alan iki aday yarışarak Bursaspor başkanı seçilsin. İşte o zaman  tüm üyelerin  çoğunluğunun  kabul ettiği  bir yönetim Bursaspor’umuzun başına gelecektir. Birlikteliği bu yöntemle en üst sıralara çekmek mümkün.  Yoksa siyasi ipotek tartışmaları her seçimde karşımıza çıkacak ve  yönetimlerin eli zayıflayacaktır. Denetleme kuruluna  bağımsız aday Av. Yalçın CAMBAZ, ilk gün yaptığı samimi ve yapıcı konuşmasının karşılığını aldı. Kullanılan  geçerli  2961  oyun 1543 üyemizin oyunu alarak denetleme kurulu seçimini kazandı. Kendileri Türkiye’de bir ilki başararak tarih yazdılar. Tebrikler ve başarılar.

Yönetimler şimdi daha çok dikkatli olmak zorundalar… Genç denetçiler tepenizde!

Son iki buçuk yıldır, taraftarla bir türlü yıldızı barışmayan, futbol takım değerini düşürerek küme düşme tehlikesi yaşatan,  buna rağmen borcunu düşüremeyen, transfer hatalarını devam ettiren, UEFA  lisansı alamayan, para yok sözü ile  bütünleşen Ali Ay umarım yine aynı hataları yapmaz!

Tüm Bursaspor sevdalıları, sizden bizleri şaşırtmanızı bekliyor!

Bursaspor için yeni yönetim hayırlısı olsun