Ertuğrul ve Kubilay ile  sahaya çıkan Bursaspor’da Hamza hocayı kutlamak gerek. Yanlış  yapınca eleştiri  başarıda  takdir ve övgümüzü yazmak  görevimiz.

Bursaspor 2010 şubat ayından bu güne İstanbul’da yenemediği rakibini 11 eylül Bursa'nın düşman işgalinden 94. kurtuluş gününde  disiplinden kopmadan üst düzey bir mücadele  sonrasında yendi ve çifte bayram yaşattı.   

Sahada Vakıfköy patentli  6 oyuncu vardı. Bursa’da Vakıfköy’de yetişen  Volkan ve Ozan da Fener’in en çok mücadele eden oyuncusu olmasını gururla izledik!!!  Vakıfköy gerçeği  kıskandırmaya devam ediyor.  

Harun  kalesinde   devleşti. Aziz’in  Volkan Şen’in topunu  çizgiden  çıkarttıktan sonraki konsantrasyonu  altyapılar için tam derslikti. Bu görüntü; 700 bin eurodan fazla eder. Aman ya rabbim. Nasıl uçuştu o…

Topla oynama Fenerbahçe  % 74, Bursaspor % 26 ama üç puan Bursaspor’umuzun….  Neden? Çünkü Bursaspor Fenerbahçe’den tam 8 km fazla koştu. (Fenerbahçe  107 km, Bursaspor 115 km).     

İlk kez  bir arada oynayan Şamil ve Faty ikilisinin  müthiş mücadelesiyle  maçın gizli kahramanlarıydı. Şamil ve Faty, üretkenlikte  verimsiz ama  rakibi durdurmada ve  bozmada , atakları kesmede mükemmeldiler.   Takımın tüm oyuncuları  çok samimi ve içten oynuyorlar. Rakiplerini sahada ki sabırlı oyunları ile sinir ediyorlar.

Sivok, savunmanın ağabeyi. İsmail ve Ertuğrul’u çok iyi toparladı. Batalla’nın  havada  asılı kalarak  vurduğu kafa  feneri söndürmeye yetti. Seni çok seviyoruz  bücür. Bizim reis…..   

Feneri  önce durdurduk, fırsatı bulup  ve  bücür ile vurduk.   

Milyon liralar harcayan  bu Feneri görünce  ben  Bursaspor adına rahatladım. Demek ki çok pahalı transferler ,  başarı için yeterli değil…  

Bursaspor gençlerle güzel.  Hamza Hocanın işi bundan sonra daha zorlaştı. Çünkü gençler yanıltmadı.  Fenerbahçe karşısında  verilen şansı Kubilay  çok iyi kullandı. Necid’in depar atanı. 50-60 dakika pres yaptı, kafa toplarına çıktı ve mücadeleden kaçmıyor. Geleceğin İbrahimoviç’i geliyor maşallah… Ertuğrul  sağ bek de elinden geleni yaptı canını dişine taktı. Volkan gibi kolay adam eksiltenle iyi boğuştu. İkili mücadelede rakibine nefes aldırmadı.

Doğru taktik ve  mücadele gücü yüksek doğru kadro üç puan getirdi. Bizden vasat  takımları bu oyunla nasıl yeneriz  bilemiyorum…

Trabzonspor 'un 19, Galatasaray 'ın 16 , Beşiktaş 'ın 12 yıl, Kadıköy'de yapamadığını Bursaspor yaptı.

Bursaspor bayramı hak etti.