Bursaspor son altı sezonun en iyi başlangıcını yaptı. 4 maç 9 puan. Bursaspor, Kayseri karşısında müthiş bir geri dönüşle  bu sezon  hem seyircisinin gönlünü hem de  kendi evinde ilk kez üç puan kazandı. Bu galibiyet sonrası bizden bu oyuncularımıza  helal olsun demek düşer. Helal olsun.

Hamza Hoca, 27 dakika 10 kişi oynayan takımdan Faty ve Şamil’in sakatlıklarına rağmen savunmacı ön libero yerine teknik kapasitesi  yüksek Bilal’i oyuna almasıyla % 100 ofansif orta saha ile galibiyetin  mimarı oldu. Maçta 83 ve 90+4'te gol atıp  kazandı. Bu ligde yenik durumdan maç çevirmek kolay değil. Hamza hocanın hakkını verelim.

Kubilay'a çok ayrı  bir parantez açmak gerek, 90 dk rakip defansa pres  yaptı çok çalıştı! Kendisini  geliştirdiğinde  ligin süperi olur. Hem boylu hem sprinter hem  de mücadeleyi seviyor, sertlikten yılmıyor. Son dakikada ki,  rakip savunma ile boğuşup, Sercan’a  asist yapması  gelecek adına bizleri  ümitlendiriyor.  Sercan  çok istekliydi. Harun’un kritik kurtarışları devam ediyor.  Maçın  gizli faydalısı Del Valle  idi. Çok rahat  çalım atıyor yani adam eksiltiyor.  Sivok takımın ağabeyi.

İlk 11 başladığı 2. maçında 2. asistini yapan John,   Batalla ile kurduğu  A.Ş bu hafta da  kazandırdı.  Uyumları mükemmel.  Batalla, sağ beke kadar gelip defansa yardım ediyor. Esas işi olan gol atmayı da  aksatmıyor.   4 maç 3 gol 2 asist  9 puan. Atılan toplam 6 golün 5 tanesinde imzası var. İşte performans….    Aman nazar değmesin.  Maestro, Bursaspor da  efsaneleşiyor….

Bursaspor son iki haftadır  takım savunmasını iyi yapmaya  başladı.  Sabırlı ve disiplinli olup,  az ama öz  hücuma çıkıp golünü atıyor.  Fenerbahçe  maçı mücadele vardı oyun yoktu, bu maç oyun olarak ta daha iyiydik, taraftar bunu istiyor ve bu tarz mücadeleyi seviyor. Herkes son dakikaya kadar süper mücadele etti. Bursaspor iyi iş yaptı.

Takım hırslıydı. Teknik  olarak iyi olmasak da sahada ve gol sonraki sevinçlerindeki hırs ve  istek, sanki  şampiyonluk senesindeki  ruhun ikiziydi.   Bursaspor böyle oynarsa  her maç  40 bin kişi  desteğe gelir.

Bu maç  taraftarlarımızla bütünleşme  maçımız oldu. Ne 1-0 geriye düştüğümüzde  ne ıslık geldi, ne İsmail'in kırmızısında tepki. Hatta İsmail alkışlandı. Geçen hafta yenilgiyi çabuklaştıran seyircimiz , bu hafta tam zamanında sazı eline aldı ve  tribün enerjisini  sahaya yansıtınca  hem galibiyet geldi hem de kendini affettirdi.  Maçın kırılma anı tribünlerin  coşkusu yani sazı eline alma anıydı.  Bu akşam bir kez daha gördük ki bu taraftar maç alıyor arkadaş.   

Saha zemini berbat. Hibrit  çim için  ne  yapılır bilemem ama bir an önce zemin  düzelmeli düzeltilmeli...

Maçın özeti, Aziz  topu kale çizgiden  çıkarıyor, Batalla   kafayla atıyor,  Bursaspor da kazanmaya devam ediyor. 

Daha ne olsun . Bursaspor’la  yıllar sonra olsa da puan cetvelinde  ilk üç sırada yer almanın keyfini çıkarıyoruz. 

İte kaka  da olsa  haftaya Kasımpaşa’yı da yenelim keyfimizi sürdürelim…

Bursaspor'un   timsah  yürüyüşünü  devam ettirelim...