Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bursa’da yok olmak üzere olan turist sayısını artırmak ve katkı koymak için bugün şehrimizde olacak. Programa yaptıkları davete ‘agazete’ adına ben de severek ve isteyerek icabet edeceğim.

Bursa’nın turizm konusunda yüzü nerdeyse hiç gülmedi.
Geçmişte bir nebze Uludağ kış turizmi ve kaplıca turizmi ile adından bahsettiriyordu. Filmlere konu oluyordu.
Ama iki değerin de değerini bilemedik ve yeterince sahip çıkamadık. Elimizden kaydı gitti.
Bir zamanlar körfez ülkelerinden gelen Arap turistleri de elimizde tutamadık.
İlerleyeceğimize hep geri gittik. Türkiye’ye gelen turist sayısından hak ettiğimiz payı hiç alamadık. Almak için de çok çaba sarf ettik diyemeyiz.
Gerektiği gibi ve yeterince çalışmadık. Ulu şehrimizi tanıtamadık.
Geçmiş yıllardaki turist sayıları bunu teyit ettiriyor.
Bursa’da her türlü turizm için imkân ve avantaj varken üstelik…
TÜRSAB hedef pazarlardan gelen turist sayısını yukarıya çekmek için ülkemizde görev yapan Büyükelçilere Türkiye'nin tarihi ve turistik yerleriyle birlikte kültürel zenginliklerini de tanıtmak için üç gün boyunca Bursa’da olacaklar.
Ülkemizin yurtdışında tanınması amacıyla yapılan bu gezinin Osmanlı'yı beylikten imparatorluğa taşıyan medeniyetler beşiği Bursa’da gerçekleşmesi çok mantıklı olmuştur.
TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya’nın da hazır bulunacağı bu önemli programa 10 ülkenin büyükelçileri de katılacak.
Arjantin Büyükelçisi- Jorge Alejandro Mastropıetro, Kolombiya Maslahatgüzarı- Milena Gomez Kopp, Kolombiya Maslahatgüzarı Misafiri- Daniela Bohorquez, Kuzey Makedonya Büyükelçisi- Zvonko Mucunskı, Kuzey Makedonya Büyükelçisi hanımı -Tatjana Mucunska, Küba Büyükelçisi-Luis Alberto Amoros Nunez, Küba Büyükelçisi’nin Oğlu-Luis Ernesto Amoros Nunez, Litvanya Büyükelçisi-Audrius Bruzga, Malezya Büyükelçisi-Abd Razak Bin Abdul Wahab, Malezya Büyükelçisi’nin hanımı -Nor Asimah Binti Petah, Sırbistan Büyükelçisi-Zoran Markovıc, Sırbistan Büyükelçisi’nin hanımı-Tatjana Markovıc,Sırbistan Büyükelçisi’nin Oğlu-Andrej Markovıc,Ukrayna Büyükelçisi-Andrii Sybıha, Ukrayna Büyükelçisi’nin hanımı-Tetiana Sybıha, Ukryana Büyükelçisi’nin Kızı-Sofiia Sybıha,Ukrayna Büyükelçisi’nin Oğlu -Andrii Sybıha, Ukrayna Büyükelçisi’nin Oğlu -Ivan Sybıha, Hindistan Maslahatgüzarı-Vanaja Kumari Thekkat Bursa’da misafirlerimiz olacaklar.
Bursa’da UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş tarihi ve turistik mekânlar tanıtılacak.

TÜRSAB’ın organizasyonuyla Ankara’dan Bursa’ya gelecek Büyükelçilere, gezinin ilk günü Bursa Botanik Parkı, Çekirge Caddesi, Hacivat Karagöz Müzesi, Orman Müzesi, Atatürk Konağı, Ulu Cami ve Koza Han rehberler eşliğinde gezdirilecek. 
Bursa’nın meşhur yerel lezzetlerini de tadacak olan Büyükelçiler, gezinin ikinci gününde Osmanlı’nın ilk yerleşim yerlerinden olan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Cumalıkızık Köyü’nü ziyaret edecekler.

Ardından İznik’e geçecek olan heyete Yeni Şehir Kapısı, Roma Tiyatrosu, Nilüfer Hatun Çini Çarşısı ve Ayasofya Camii gezdirilecek. Gezinin son gününde ise Gölyazı gezilecek.
Bursa’da turizmin yeniden dirilmesi için benzer programların yapılması ve desteklenmesi önemlidir.
Bursa turizmde çevrim dışından çıkıp çevrim içi olmalı.
Yurt içi ve yurt dışı ile profesyonelce iletişime geçmeli.
Bursa turizmde hak ettiği yere gelmek için canla başla, işin ehilleriyle çalışmalı.