"Bu akşam gördük ki, Bursa Platformu, Bursa'nın önemli sivil toplum kuruluşlarından biridir ve Bursa'nın Platformudur."

Bu sözler, Bursa'nın duayen sanayicilerinden biri olan bir dostumuza ait.

Beş yüz elli kişilik bir salon ve katılım 698 kişi.

Bursa Platformu’nun organize etmiş olduğu "Fethin 697. ve Cumhuriyet’in 100. yılında nasıl bir Bursa" temalı sinerji toplantısının konuğu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ oldu.

Bir saatin üzerinde kürsüde kalan ve irticalen "2023 yılında nasıl bir Bursa" vaat ettiğini anlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, katılımcıların takdirini topladı ve kürsüden inerken "Bu projeleri gerçekleştirdiğimizde, Bursa kalite şehridir" diyerek son noktayı koydu ve en büyük alkışı aldı.

"Bursa sevdamız, kalite davamız" sloganı ile yola çıkan Bursa Platformu’nun sinerji toplantısına üst düzey sanayiciler, iş kadınları ve işadamları katıldı.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif KARADEMİR ve Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf ULÇAY'ın da katıldığı yemekli toplantı, iş dünyasını bir araya getiren geniş katılımlı bir etkinlik oldu.

Aynı zamanda İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 98. yıl dönümü olan gecede, İstiklal Marşı’nı ezbere okuyan Sueda Bağcı'ya, Bursa Platformu Kadın Kolları Başkanı Suzan YİĞİT, Türk Bayrağı hediye etti.

Bursa Platformu Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve URTEB Genel Başkanı Ahmet ÖZENALP'in, tüm katılımcılara harika bir kompozisyonla hazırlanan İstiklal Marşı hediyesi, tüm konukların takdirini topladı.

Bursa Platformu Yönetim Kurulu almış olduğu karar uyarınca, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan TATLIOĞLU ve Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK'e, ilçelerine yapmış oldukları hizmetler, Bursalılık bilincinin gelişmesindeki katkıları ve kaliteye, özellikle de milli kuruluş olan TSE'ye vermiş oldukları desteklerden ötürü birer teşekkür plaketi takdim edildi.

İstanbul Yolu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Yakup ALTINÖZ, Bursa iş aleminin yakından tanıdığı mümtaz bir şahsiyettir. Aynı zamanda Bursa Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olan Yakup ALTINÖZ, sinerji toplantısının organizasyonuna çok büyük emek verdi, bundan dolayı kendisine buradan teşekkür ediyoruz.

Bursa Platformu’nun Yönetim Kurulu Üyesi olduğumuz için biz teşekkür etsek uygun olmaz!

Bursa Platformu Başkanı Suat GÜLÇİMEN ve Yönetim Kurulu Üyeleri Resul YİĞİT, Ferudun BAYKARA, Ertuğrul ÇELİK, Yalçın TOY, İbrahim ALTUNTAŞ'tan oluşan bu ekibe, Bursa ile dertlendiğimiz için, Bursa sevdalısı olduğumuz için, Bursalılık bilincini geniş kitlelere yaymak için uğraştığımızdan dolayı ve güzel bir organizasyona imza attığımız için ve de Bursa'nın Platformu olduğumuz için, Bursalılar olarak sizlerin teşekkür etmesini diliyorum.

Bursa Platformu diyor ki;

"Bursa sevdamız, kalite davamız..."

Son noktayı biz koyalım; "Sevdası Bursa, davası kalite olanlara selam olsun..."

***

TSE'DEN HABERLER

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin ve beraberindeki heyet, sanayicilerin gündemindeki piyasa denetimi ve düzenlemeler ile ilgili çalışma toplantısı için İstanbul Sanayi Odası’nda sanayicilerle bir araya geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin de bulunduğu buluşmaya İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sadık Ayhan Saruhan ev sahipliği yaptı. Ayrıca toplantıya, İSO Meclis Başkan Yardımcısı Serdar Urfalılar, İSO Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Yelken, Sanayi ve Teknoloji İstanbul İl Müdürü Ümit Ünal ile İSO Meclis ve Meslek Komitesi Üyeleri de katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, yeniden yapılandırma içerisinde olan TSE ile sanayicilerimizin böyle toplantılar vesilesi ile bir araya gelmesinin ülkemiz sanayi ve rekabet gücü için son derece önemli olduğunu ifade etti.

TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin de TSE’nin Türk sanayisinin sorunlarını çözmek için var olduğunu ve sanayicilerin sorunlarının mümkünse hemen çözüme kavuşturulması gerektiğini, mümkün olmaması durumunda bu sorunların çözümü için bir plan dahilinde çalışılması gerektiğini, bunun için ise sanayicilerle daha sık bir araya gelerek sorunların giderilmesi noktasında ortak bir akıl oluşturulması gerektiğini ifade etti.