Bursa şehrinde oturanların zihniyet devrimine ihtiyacı var!

Çünkü Bursa rant merkezi, para kazanılan, oturanların emeklerinin sömürüldüğü, Bursa'yı Bursa yapan sosyal kültürel değerlerin hiçe sayıldığı, kapitalist yapılanmanın baskıladığı şehir. Batısı ile doğu yakası arasındaki hayat standart farkının 100 yıl olduğu şehir BURSA.

25 milyar dolarlık ticaret hacmi, 13 adet organize sanayi bölgesi olan ama yaşayanlarını güldürmeyen, yaşamını idame edecek kadar musluk debisini ayarlayanların hakimiyetindeki şehir BURSA.

Bursa’yı sömür ama Bursa şehrinin değerlerine sahip çıkma! Oh ne güzel... Kendi değerlerine sahip çıkmayanların, koruyamayanların ikamet ettiği şehir BURSA.

500 seyirciye oynayan bir belediye takımı yerli yabancı sponsorlarla yıllık 4 milyon Euro karşılığında imza töreni yapıyor!.. Aldığı üç beş bin kombine arkasına sığınıp Bursaspor'a bir yıldız transfer hediye edemeyen BTSO ve diğer para babaları sadece seyrediyor!..

Sözüm ona 3 milyonluk şehrin tasada, sevinçte sığınılacak limanı, fakirin, işçinin, gencin, yaşlının en büyük markası Süper Lig Şampiyonu BURSASPOR ise amatörce bir imza töreni ile dünya markası Sow Musa'yı sıradanlaştırmayı becerebiliyor!.. Sonra göğüs reklamı bile bulanamadı, stat ismini pazarlayamıyoruz diye sayın başkan ağlamaya devam ediyor...

Bu kadar çağ dışı yönetimi Bursaspor hak etmiyor. ‘Bize neden para vermiyorlar? Neden yardım etmiyorlar?’ soruları yerine, şehrin en büyük markası Bursaspor'a değer katacak, gerçek değerini ortaya çıkaracak, pazarlayacak profesyonel yöneticilere ihtiyaç var. Dünya Bitcoinlere kafa yorarken biz hâlâ dilencilik yapmayı maharet sayıyoruz.

Ama hata emeğimizle zengin ettiğimiz bu sınıfa baskı, mobing uygulamada çok beceriksiz kalmamız. Bursa'yı yönetenlerde, siyasilerde ve de bu insanları başımıza taç yapan Bursa'da yaşayan bizlerde...

Sıkıntı, Bursa'da oturanları Emirsultan, Somuncu Baba gibi manevi erenlerin kültürleri içinde Bursalılaştıramadığımızdan!..

Sanayi şehri Bursa’ya selam olsun!..