Bugün şanlı ilimizin şanlı mücadelesinin şanlı günüdür.

Peygamberler şehri Şanlıurfa ve ilçeleri bir başka güzel bugün.

Arkeolojik bulgulara göre Urfa, dünyanın en eski kenti ve insanlık tarihinin başladığı yerlerden biridir.

Mart 1919’da Fransızlar tarafından işgal edilen Urfa, 11 Nisan 1920'de düşman işgalinden kurtulup zulme son verdi. Şanlı şehrin şanlı halkı 99 yıllık gelenekle bütünleşen geçmişini bir kez daha anacak.

Gençlerin geçmişte yaşananları unutmaması dileğiyle…

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlayan bu zaferleri önemine uygun olarak anmak ve kutlamak bütün vatandaşlarımız için milli ve manevi bir görevdir.

Şanlı kurtuluş mücadeleleri mutlaka gelecek nesillerimize anlatmak, kurtuluş zaferini hissetmelerini ve anlamalarını sağlamak, milli birlik ve beraberlik ruhunu çocuklarımıza ve gençlerimize aktarmak büyük önem arz etmekte.

Urfa'nın şanlı ve destansı mücadelesiyle bağımsızlığını kimsenin egemenliği altına bırakmadığı 11 Nisan tarihi, ülke olarak bizim için çok önemli bir gündür.

Şanlı bir ecdadın nesli olarak tarihe altın harflerle yazılan 11 Nisan’ı unutmamak ve unutturmamak hepimizin görevi ve sorumluluğudur.

Şanlı direnişinden dolayı Urfa'ya, 64 sene sonra 1984 yılında TBMM tarafından ‘Şanlı’ unvanı verilmiştir.

Her ilimizin ve ilçemizin kurtuluş gününü hakkıyla yâd etmek, dosta güven düşmana korku salan birlik ve beraberliğimizin nişanesidir.

Kurtuluşun kıvılcımını ateşleyen ve büyük mücadeleler veren, bu uğurda şehit ve gazi olan ecdadımız korku nedir bilmedi, tek yürek olup peygamberler şehrini düşman işgalinden ve zulmünden kurtardı.

Esarete değil kurtuluşa cesaretle yürüdü ecdadımız.

Genç, yaşlı, kadın ve çocuk demeden birlik ve beraberlik içinde mücadele meşalesini yaktılar ve muzaffer oldular.

"Ya istiklal ya ölüm" dediler.

"Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır" dediler.

Ocak 6, Şubat 23, Mart 29, Nisan 19, Mayıs 2, Haziran 5, Temmuz 7, Ağustos 9, Eylül 101 ile rekor, Ekim 4, Kasım 34, Aralık 5 olmak üzere toplam 244 tane düşmandan kurtuluş günümüz var.

Her ilin ve ilçenin kurtuluş günü önemlidir. Hepsinde ciddi mücadeleler verilmiştir. İşte bunlardan biri de peygamberler şehri Urfa’dır.

Bursa ile Urfa hep gönül köprüsü görevini yapmıştır. Batı’da evliyalar şehri Bursa, doğuda peygamberler şehri Urfa ile hep gönül köprüsü var olmuştur. Urfa medeniyetlerin başkentidir. Bursa Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapmıştır.

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in oğlu ve devletin ikinci sultanı Orhan Bey, 6 Nisan 1326 tarihinde Bursa'yı fethetmiş.

'11 Nisan' doğduğum köydür.

Bursa doyduğum ve yaşadığım koca bir köy.

Nasıl ki Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 11 Eylül’ü kutluyor ve yaşıyorsam, aynısını Urfa’nın düşmandan kurtuluş günü olan 11 Nisan’da da yaşıyorum

Şanlıurfa’nın ve Bursa’nın tarihi önemini bilmeyen Türkiye’yi de tam olarak bilemez ve anlayamaz.

Tüm kahramanlarımızın önünde saygı ile eğiliyoruz, onlara her daim minnettarız.

İnşallah onlara layık birer torun oluruz.

Bu vesile ile tüm şehitlerimizi dua ve rahmetle anıyoruz.

Mekânları cennet ruhları şad olsun.

Şanlıurfa’daki bütün gönül dostlarına Bursa’dan selam olsun.