“Kimsenin hiç kimsenin yeri garanti değildir. Gün gelir rüzgar tersine eser. Sevilmenin değerini bilmeyeni, yalnızlık terbiye eder!.. (Hz. Mevlana)”

Siyaseti oldum olası sevemedim. Ama kendimi bildim bileli de hep siyasetin içinde yer aldım. Gerek dolaylı olarak, gerekse dışarıdan hep siyaset var oldu yaşamımda. Siyaseti sevmememin en büyük sebeplerinden biri de çoğu zaman doğruların kaybetmiş olmasından kaynaklanıyor. Geçmişe dönüp baktığımda siyaseti her zaman doğru yapmış ülke sevdalısı, Bursa sevdalısı, yöre sevdalısı birçok değeri bugün siyaset kurbanı olarak aramızda görememenin üzüntüsü beni çok etkilemiştir. Ne acıdır ki bu ayrılışlar genelde hep illegal yönlerden olmuştur.

Bir önceki yazımda AK Parti belediye başkan aday tahminlerimi sizlerle paylaşmıştım. Şimdi Bursa ve ilçelerinde 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerin analiz ve tahminlerimizi yapmaya çalışalım.

Ben bu seçimlerin oluşan ittifaklar doğrultusunda eğer bu ittifaklar tam anlamıyla gerçekleştirilebilirse deyim yerindeyse, Büyükşehir ve bazı ilçelerde 'kıran kırana' geçeceğine inanıyorum.

AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayını mevcut başkan Alinur Aktaş ile yola devam diyerek açıklamıştı. CHP ise çok büyük aksilik olmazsa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile bu yarışa girecek.

Adeta 'ittifakların savaşı' olarak geçmeye aday Büyükşehir'de ben bir adayın az bir oy farkla seçimi kazanacağını tahmin ediyorum. Bursa'daki AK Parti kurmaylarının dediği gibi kolay bir seçim olacağını düşünmüyorum.

Osmangazi'de ise eğer gündemde olan İYİ Parti adayı Prof. Dr. Emin Balkan'a CHP tam desteğini verecek olursa bu ilçede de seçimin başa baş geçeceği gerçeği var.

Yıldırım'da AK Parti'nin MHP desteği ile zorlanacağını düşünmüyorum. Nilüfer'de CHP her zamanki gibi favori durumda. Yine partiler arası ittifaklar neticesinde ve aday profilleri doğrultusunda, Mudanya, Gemlik, Harmancık ilçelerinde CHP'yi bir adım önde görüyorum. Kestel ve Mustafakemalpaşa'da AK Parti ve CHP arasında başa baş bir seçim yarışı olacak gibi görünüyor.

Karacabey, Keles, Orhaneli, Büyükorhan, Orhangazi ve ittifak neticeleri doğrultusunda Gürsu, Yenişehir, Orhaneli ilçelerinde Cumhur İttifakı adaylarının daha şanslı olacağını kanaatindeyim.

Bugünün bize düşündürdükleri, tahminleri şimdilik bunlar. Yarınlar ne veya neleri getirecek hep birlikte bekleyip göreceğiz...

Sağlıcakla kalın…

 Günün Sözü:

Nasibinde varsa alırsın karıncadan ders… Nasibinde yoksa bütün cihan önüne serilse sana ters!.. (Hz. Mevlana)”