Bursaspor teknik direktörlüğüne getirilmesine kesin gözü ile bakılan Yalçın Koşukavak adını ilk kez duymuştum. Sosyal Medyada bizim çocuklar varken diye başlayan birçok cümle ona itirazlarla devam ediyordu.

Osman GÜRÇAY

Elbette ben Ali Ay olmadığım için bilmemek değil öğrenmemek ayıp dedim ve bu genç adamı araştırdım. Yalçın Koşukavak’ ın 2018 yılı şubat ayında yapılan bir röportajda Ufuk Kaan Karacan’ın soruları ile Goal Türkiye'ye özel açıklamalarda bulunduğu yazının tamamını büyük bir dikkatle okudum.

Bursa’da neden böyle bir Teknik Adam çıkmıyor sorusunun cevabını söyleşiyi okuyunca anladım.

O yazıdan alıntılar yapacak değilim ama Bursa Futbol kamuoyunun okumasını ısrarla öneriyorum.

Hedeflerini üç beş yıla değil uzun geleceğine yayan ve bu yolda kendisine gereken donanımlara sahip olabilmek için çabalayan üçten fazla yabancı dile bilen bu adama avans verelim.

Kaynak sorunumuz var, borçlarımız var, sıkıntılarımız büyük bu süreçte tek dayanağımız armamıza olan inancımızdır.

Üç beş maçta ben oldum ve Daum’un arkasında oturmam ikinci adam olmam diyen ardından torpille İstanbul’dan tepeye gönderilip Adnan Örnek’in savaş alanından ordusunu nasıl bırakıp kaçtığını yaşadık ama unutmayalım!

Yeşil Bursa’nın teslim edildiği Bursalı Hocalar gençler yerine papazları oynatarak bile günü kurtaramamış ve takımı yok etmişlerdi.

Futbolu bırakın dünyaya bakışı bile fosilleşmiş Mesut Bakkal’ın kurtarıcı olarak getirildiği Bursaspor’un ipini nasıl çektiğine birlikte tanık olduk.

Bursa’da futbol sonrası yaşamını futboldan sağlayan adam sayısı bir elin parmaklarını geçmez ve bakiyesi kendilerine hiçbir yatırım yapmadan siyaset ve birilerinin adamı olarak futbolun kurumlarında görev alarak var olmayı marifet sayarlar.

O nedenledir ki; Bursa’da henüz bir Yalçın Koşukavak çıkmamıştır ve yakın zamana kadar ihtimali çıkma yoktur.

Yine birkaç kifayetsiz muhterisin canı yanacak ve bana saldıracak ama Bursaspor için kavga etmekten kaçınmayacağımı üç senedir gösterdim.