Birçok sektörde olduğu gibi sinemada da İstanbul’un gölgesinde Bursa… Amatör girişimler var ancak teknik yetersizlik ve gerekli desteğin bulunamaması yarı yolda bırakıyor çok sayıda sinema sevdalısını.
Hiç duydunuz mu bilmiyorum ama…
NO 3 isimli bir grup amatör sinemacı uyuşturucuyla mücadele etmek için Bursa’nın ilk amatör internet dizisini çekti. 25 Eylül 2019'da yayınlanmaya başlayan "Altı Evliya, Üstü Eşkıya Olmasın" isimli internet dizisi şuan için 2 bölüm yayınlandı ve toplamda 6 bini aşkın seyirciye ulaşmış oldu. İşin acı yanı bu çocuklar bu internet dizisini sponsor olmadan, reklam ödemesi yapmadan çekip yayınlamaktalar.
1 kişi hariç oyuncularının hepsi amatör bu arkadaşlarımızın. Ekipmansız olsalar da yürekleri mangal gibi! Geçtiğimiz günlerde NO 3 ekibinden arkadaşların bir gazetede çıkan haberlerine denk geldim.
“Işığımız yok, reflektör emanet, kırık bir tepe mikrofonumuz var, ona da çek pas sopasıyla boom yapıyoruz.”
Bu açıklama mücadelenin ne kadar engin olduğunu göstermiştir herhalde. 
Amatör sinemacılara yetkililer kesinlikle destek olmalı ve işadamları sponsor olarak destekte bulunmalı diye düşünmekteyim.
Heykeli dikilecek sinemacılar da var aslında Bursa’da mücadelenin kralını veren.
Bu adamları küstürmemek lazım, onurlu mücadelelerine destek olmak lazım…
Bunlardan birisi de Suat Oktay Şenocak.
“Adı Aşk Bu Eziyetin” diye bir uzun metraj çekmişti Bursalı sinema insanı ancak gerekli desteği o zamanlarda bulamamıştı. Yine de bu yapıt Türkiye’nin pek çok ilinde sinemaseverle buluşmuş, çok sayıda genç yönetmen için de destek olmuştu. 
Bursa kısa metraj film yönetmenlerine destek olursa, kim bilir belki bir gün Bursa sinemanın kalesi olur.
Destek, biraz destek…