Şampiyon olmuş bir takım ülkede ilk kez düştü. Sözün bittiği an’dayız. Emeği geçenleri Allah bildiği gibi yapsın!.. Kendini Bursalı hissetmeyenlerin yönettiği  Bursa; haberin var mı? Bursaspor değil!  Sen küme düştün! Gözyaşlarımıza hakim olmak yetmez. Koca Bursa’ya yakıştı mı bu? Bunun acısı daha sonra fena çıkacak?
Gerçek Bursalılar bu takımı yönetmedikçe bize rahat yok.  
Korkarım... Bu şehirde Heykel’e çıkıp düştüğümüzü kutlamaya cesaret edenler bile olursa şaşırmamalı!.
Statmış, taraftarmış, ülke futboluna damga vurmuş bir takım olan Bursaspor’u bu noktaya getirenler, nasıl hesap verecek? Ya da hesap sorulacak mı?
Sezon başından bu yana küme düşecek önlem alın, dedik, yazdık. Divan kurullarında konuştuk ama dinleyen olmadı. Ali Ay bu takımı düşürmek için, kulübün başkanı olarak seçilmişlerden olduğunu düşünüyorum. Bir yönetimin başı,  üç yıl üst üste bu kadar çok  hata yapar mı? Hiç ders almaz mı? Ya yetersizsiniz? Ya da siz art niyetlisiniz? 
Yöneticilikten hiç anlamayan biri bile bu takımın armasının gücü ile kümede kalırdı. Armanın altında ezildiniz... İçerden sırayla Erkan Körüstan, Recep Bölükbaşı, Ali Ay’ın yönetimlerinin beceriksizliği, Bursaspor üzerinden güç elde etmeye çalışan  Recep Altepe, Alinur Aktaş… Bilesiniz  sizleri de tarih yazacak...
Evet, olan oldu. Açık, gizli olarak Bursaspor’un düşmanı ne kadar  bolmuş!  gördük.  Elbirliği ile şehir içi ve şehir dışı mihraklar tarafından, TFF’nin VAR hakemleri ile birlikte el ele küme  düşürüldük. Artık rahat uyuyun! Amacınıza ulaştınız. Bursa şehri düştü.
Sen kendi işini kendin beceremiyorsun! Kendine hayrın yok başkasının sana hayrı nasıl olsun... Yok kardeş puan alırmış, yok şu olurmuş, yok bu olurmuş!!! Ne kardeşi! Tarih yalan söylemiyor. Bursaspor 40 puanla düştüğü yıl Ankaragücü son hafta A. Sebatspor'u yense Bursa düşmeyecekti. 15 yıl sonra Ankaragücü Göztepe'ye yenildi Bursa yine düştü. Dostluk seyirci arasında olur inanırım ama futbolcular bildiğini okur. Cebrail denen oyuncu Göztepe’yi ligde tuttu Bursa’yı düşürdü! O elin o dakikada orada ne işi var? 
Şampiyon olduğumuz yıl bütün Anadolu takımları için “sıra sende diye pankart açan”  Bursaspor, düştü diye sevinen, sosyal medyada  neredeyse göbek atan Anadolu takımlarının taraftarları,  sizi de not ettik ve Bursaspor sizi de unutmayacak. 
Bir kez düşmeye gör. Dost kim düşman kim belli olur derler ya işte o gün bu gün. 
“Düşer çıkarız ne olacak?” diyenler olabilir! 
Bu borçla Bursaspor yerçekiminin ivmeli etkisinden kurtulamaz. 
Bakalım nereye kadar düşer! 
Ne yapalım biz,  iyi ve kötü günde her zaman  yine BURSASPOR'luyuz.