Belediyelerin daha iyi hizmet etmesi, tecrübelerinin paylaşımı, doğru ve sağlıklı projelerin yaygınlaştırılması, yapılan yanlışların tekerrür etmemesi, istişarelerin sağlıklı ve verimli olması için 2004 yılında ‘Sağlıklı Kentler Birliği’nin (SKB) meşalesi Bursa’da rahmetli Hikmet Şahin tarafından yakılmıştı. Allah (c.c.) rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. 
2017 yılında AK Partili belediyelerin bazılarında istifa yoluyla başkan değişimlerinden sonra Bursa’da bulunan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin başkanlığı Recep Altepe’nin görevden alınmasıyla Antalya’ya geçmişti.
31 Mart 2019 seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye eski Başkanı Menderes Türel yeniden başkan seçilemeyince önceki gün Bursa’da gerçekleşen Sağlıklı Kentler Birliği 31. Meclis Olağan Toplantısı’nda Türkiye’nin 63 farklı şehrinden gelen belediye başkanları ve meclis üyelerinin gizli oylamada 162 oydan 143’ünü alarak SKB’nin yeni başkanı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Alinur Aktaş, kendisine birlik başkanlığı görevini layık gören meclis üyelerine teşekkür etti. Bursa’nın SKB hareketindeki bilgi, birikim ve tecrübelerini bundan sonraki çalışmalara yansıtarak, devraldıkları bayrağı daha da yukarılara taşıyacaklarının gayretinde ve heyecanında olacaklarını söyledi.
 
 ***
Bursa Türkiye’de ve dünyada hep önemli olmuştur.
Sanayisi ile, tarihi ile, tarımı ile, tekstili ile, Uludağ ile, kaplıcaları ile, denizi ile, ormanı ile, gölleri ile, suyu ile, turizm potansiyeli ile, yer altı ve yerüstü zenginlikleri ile adeta cenneti andırıyor.
Yapılan hatalar ve ihmaller neticesinde cennetimizin kapılarına kara perdeler çekilmiş ve neredeyse kilit vurmuş ve konkordato ilan edilecek maalesef…
Bizler de bir gün sözde değil gerçek anlamda Bursa’nın önemine vakıf olabilirsek işte o zaman Bursa sadece Türkiye’de değil dünyada sağlıklı ve huzurlu kentler arasına dâhil olacaktır.
Bunun için geçmişteki hatalardan ders çıkararak hata yapmadan yerinde ve doğru işler yaparak bunu başarabiliriz.
Bursa’nın sorunları da çözümleri de belli.
Yeter ki samimi, gayretli, bilinçli, adil ve şeffaf olalım. 
Aktaş’ın iki yıl boyunca SKB’nin başkanlık görevini yaparken başta Bursa olmak üzere diğer kentler için de canla başla çalışarak yürüteceğine inancım tamdır.
Tarihi Kentler Birliği, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği, Bursa İli Belediyeler Birliği, Konya Belediyeler Birliği, Kıyı Ege Belediyeler Birliği, Meriç Belediyeler Birliği, Belediye Başkanları Birliği ve bütün belediyelerin doğal üyeliği ile oluşan Türkiye Belediyeler Birliği…
Birliklerimiz daim, hak ve halk için hizmetler kaim olsun.