Bursa-İzmir karayolu 33. kilometreden 5 kilometre içeriye girdiğinizde bir OSB ile karşılaşacaksınız.

Birkaç yıl önceye kadar, birçok kişinin bilmediği ama son bir yıldır birçok kişinin fark ettiği bir yer.

Bilenler bilir, göz önünde olmayan yerler pek görülmez.

Ama o görülmeyen yerlerin liderleri şeffafsa, mertse, özü sözü birse, kişisel menfaatinin peşinde değilseler, milleti ve devleti için tasalanıyorsa, eser çalmak değil de eser bırakmak azmindeyse, kısaca bayrak sevdalısıysa, o görülmeyen yeri, o bilinmeyen yeri, sizin gözünüze sokar, görmek zorunda, bilmek zorunda kalırsınız ve onun milli sesine ses vermek durumunda olursunuz.

Telefonumuz çaldı, açtık, dedi ki; "Milli Ses Ver projesinde ifade ettiklerinizi takdir ediyoruz. Sizlerin ifade ettiğiniz yerli ve milli olan bizleriz, sizleri buraya davet ediyoruz."

Davet o denli samimi ve içten yapılıyordu ki, hemen randevulaştık ve TSE heyeti olarak, TSE Bursa Bölge Koordinatörü Mithat KALEOĞLU, TSE Bursa Araç Proje Müdürü Hakan KARAÇENGEL, TSE Kalibrasyon Laboratuarı Müdürü Alp Kerem KÜLERİ, TSE Belgelendirme Müdürü Asu KORNOŞOR, TSE Bursa İletişim departmanının mimarı Afşin SELİM ve kambersiz düğün olur mu, TSE Bursa'nın eli, ayağı, gözü ve gönlü TSE aşkı ile dolu olan Hacı Bayram KOÇAK ile gittik, Bursa'ya yaklaşık 40 kilometre uzakta olan yere, Bursa İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi’ne…

Şeyh Edebali ile Tahtakale’de başlamış dericilik, 1934 yılında Soğanlı Mahallesi’ne taşınır dericiler, buranın da şehir içinde kalması neticesinde, Bursa İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınırlar.

İşte bu OSB'nin başkanı Rıfat AYGÜLER'in daveti üzerine vardık OSB'ye...

Önce TSE'yi anlattık, yapılan çalışmalara vurgu yaptık, TSE'nin sanayi için önemine değindik. Bizleri sabırla dinledi ve ilk kullandığı ifade şu oldu;

"TSE varken yabancıdan belge almak demek vatana ihanet etmek demektir."

Devam ediyor;

"Bursa İhtisas Deri OSB'de TSE bayrağı ve Türk bayrağı birlikte dalgalanacak, yabancı belgelendirme kuruluşlarının bayrağını burada görmek istemiyoruz..."

Başkan Milli Ses veriyor;

“TSE ülkemizin mihenk taşlarından biridir, Türkiye’nin gururudur, milli ve yerli bir kuruluşumuzdur, milli ekonominin gelişmesi için gayret sarf etmektedir, TSE varken, yabancıya da gerek yoktur. Bizim TSE’miz var. Milli değerlerimizden biri olan TSE’ye sahip çıkmalıyız. TSE’yi ülkemizin sanayisi için çok önemli bir kuruluş olarak görüyoruz” 

Milli Ses Ver projesinin koordinatörü olarak yıllardır Bursa'da Milli Ses çağrısı yapan bizler, bu ses karşısında duygulandık, kendisine orada teşekkür ettik, bir teşekkürü de burada sizlerin huzurunda yapmak istedik.

 

Başkan bey anlattı, biz dinledik...

OSB'de yaşanan sıkıntıları, problemlere getirmiş olduğu çözümleri ve 80 milyon borçla devralmış olduğu OSB'yi borçsuz hale getirme serüvenini heyecanla dinledik.

Bu süreçte Bursa eski Milletvekili Hüseyin ŞAHİN'in çabalarından ve OSB'ye vermiş olduğu desteklerden övgü ile bahseden başkan beye şu öneriyi getirdik;

"Hüseyin Şahin Bey’in adını OSB'nin en büyük caddesine verin!"

Tanıyanlar bilir, tanımayanlar için biz söyleyelim, 57 yaşında ama 18 yaşındaki bir delikanlının heyecanını taşıyan,

Eser bırakmak için mücadele eden,

Doğru bildiğini söyleyen ve 83 milyonun hakkını, hukukunu koruma misyonu ile hareket eden,

Yıllık iki milyar dolarlık ihracatı olan deri sektörünü, 10 yılda 10 milyar dolara taşımak için projeler üreten,

Kahramankazan doğumlu Rıfat AYGÜLER Başkana devletin kulak vermesi gerektiğini buradan duyurmak istiyoruz.

Bursa'ya 40 kilometre uzaktan yankılanan bu ses MİLLİ SES’tir.

Bu milli sesin devletten talep etmiş olduğu 80 dönümlük arazi kısa zamanda bu OSB'ye verilmelidir.

Bu düşüncede olan insanların heyecanı yok olursa, sanayi yok olur.

Bu ateş söndürülmemeli, aksine alev topuna dönmesi için bu anlayış desteklenmelidir.

Bursa İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki mücadelesini dinlediğimiz Rıfat AYGÜLER başkanın çaba ve gayretlerini gördük ve TSE heyeti olarak şunu söyledik; HELAL OLSUN...

Farklı bir başkan...

Farkındalık oluşturan bir başkan...

Milli Ses Veren bir başkan...

TSE sevdalısı bir başkan...

Milli Ses Ver projesine destek veren bir başkan...

Kaliteli başkanın başarılarının devamını diliyoruz ve kaliteyi alkışlıyoruz...