24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Bursa hareketli günler yaşıyor.

Pazar günü Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu’nun Atatürk Stadyumu Meydanı'nda mitingi vardı.

Bursalılara seslenen Karamollaoğlu,  konuşmasından önce beyaz güvercin uçurdu.

Karamollaoğlu, Bursa'yı kendi memleketi gibi saydığını dile getirirken ekonomik hakkını da verdi. "Bursa’mız ülkemizin en hızlı gelişen, süratle sanayileşen, tarımda da önemli yeri olan ilimiz" derken "Ancak şehirleşmede son zamanlardaki yükselen binalar biraz bendenizi sükûtu hayale uğrattı. Şehirler sadece beton yığınından ibaret olmamalı. Son 15 yıldır özellikle şehircilik anlayışında ciddi bir değişiklik ile karşı karşıya kaldık. Sanki binaların yüksekliği arttıkça daha sağlıklı, modern bir kent haline gelindiği yanlışı doğdu. Şehirler rant kavgalarının yapıldığı mekanlar haline dönüştü. Şehirlerdeki yapıyı bozdular. Biz buna kökten itiraz ediyoruz. Siyasi hayatımda ben de belediye başkanlığı yaptım. Ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Halkın derdiyle dertlenmeden, problemlerine çözüm bulmak mümkün değil" eleştirisini de yaptı.

Karamollaoğlu bir eleştiri de Bursa'yı bir baştan bir başa ikiye bölen raylı sisteme yaptı.

                            ***

Karamollaoğlu, vatandaşların bir oy ile ne değişir mantığından çıkmalarını istedi ve mutlaka sandığa gitmesini söyledi.

24 Haziran'ı diğer seçimlerden ayıran Karamollaoğlu, "Belki de ilk defa bu kadar sorunlar yumağıyla karşı karşıyayken seçime gidiyoruz. Doğru bir karar verilmez, politikalarda değişiklik yapılmazsa bunun zararını herkes öder. Bu hükümet erken seçimi gündeme getirerek bu güne kadarki tavırlarının tersine karar aldı. YSK seçim takvimini hazırlarken zorlandı. İki ayın içine bir seçim sığdırılacak. Bir türlü sıkıntıları göze alarak oluyor bu seçim. Seçimden sonra kim iktidara gelirse gelsin tahmin edilemeyecek kadar büyük bir problemle karşı karşıya kalacak. Adaletin ülkemizde tam olarak yer etmediğini düşünüyorsak değişime gitmek mecburiyetindeyiz. Bu değişimin de isabetli yapılması gerekiyor. Geçim sıkıntısını daha fazla hisseder hale geldiysek değişime ihtiyacımız olduğu kesin. Partizanlığın arttığına şahit oluyorsak mutlaka değişime ihtiyacımız var demektir” diye konuştu.

                            ***

AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye’nin hızla kutuplara ayrıldığını iddia eden Karamollaoğlu, “Farklı düşüncelerimiz olabilir ama bu birbirimizin düşmanı olmamızı gerektirmez." vurgusu yaptıktan sonra"Sporda bir yarış yapıldığında bu rakipler arasında olur, hasımlar arasında olmaz. Bugün geldiğimiz nokta böyle değil. Bunun bir numaralı sorumlusu AK Parti idaresinin kendisidir. Kutuplaşmadan medet umuyor.

Kendi icraatlarıyla toplumdan oy toplayamayacağını görüyor. Türkiye’ye yapılacak en büyük kötülük kutuplaşmayı derinleştirmektir.

Bu seçimlerde omuzlarımıza cumhurbaşkanlığı hükümlülüğü bindirilirse herkesle kucaklaşmaya hazırız.

Bu kucaklaşmada hükümetin içindeki ekonomiyi bilen bu düzenden rahatsız olan, dış politikada bu gidişatın isabetli olmadığını düşünen ama bunu dile getirdiğinde dışlananlar var.

Bu isimler sandığa gittiğinde 'Saadet' diyecekler. Hükumet problemleri çözmekten aciz. Kimseyi dinlemiyor. En ufacık bir ikaz, tehdit sanki husumetmiş gibi algılanıyor. Bu hükumete geri dönmeyecek çok büyük bir kitle var. Onun için yönetim ve sistem değişecek” dedi.

Karamollaoğlu, "İnanıyorum ki bu seçim neticesinde partimiz Meclis’te en güçlü parti olarak temsil edilecek" iddiasında da bulundu.

Saadet Partisi Bursa İl Başkanı İsmail Özdemir'in bir iddiası vardı. “AK Parti'ye giden oyların yüzde 30'unu bu seçimde geri alırız” diye...

Pazar günkü kalabalığı görünce bunun hiç de o kadar olmayacağını görmek zor olmasa gerek.