Bu maçta gördük ki  Bursaspor;  farklı tip insanları statta bir araya  getirip, tek yürek ve tek ses yani bir bütün yapabiliyor. Muhteșem koro ve destek. Amma velakin Bursaspor taraftarı bu kadar kötü bir takımı hak etmiyor.

Demek ki yönetim ne yapıp edip bu sayıdaki seyirciyi stada çekebilecek yeni projeler üretip, bu seneyi kazasız belasız bitirmeyi hedef edinmeli. Bu seyirci olmasaydı, o hakem  o penaltıyı  hem de Fenerbahçe’ye karşı veremezdi…

Mutlu bizi mutlu eder mi? (bilemedim). Ancak, on kişi oynayan  Bursaspor’umuzun 108,9 km, 11 kişi oynayan Fenerbahçe’den  (106,2 km.) 2,7 km fazla koşması  beni mutlu ve memnun etti. 

Kırmızı kart sonrası  Ertuğrul’u sağ beke, Şamil’i stopere çekerek 4-4-1 düzenine dönen Mutlu hocanın hamlesi  sahadaki müthiş direniş ile bütünleşince  puan geldi. Advocaat, Alper ve Atıf’ı çıkarıp Volkan ve  Ozan’ı sahaya sürmesi ekmeğimize yağ sürdü. Seyirci daha çok coştu takımın direnci ve hırsı arttı. 

SEZONUN SEYİRCİ REKORU

Bu maçta, sahaya giren bir Bursaspor taraftarı rakip oyuncu Volkan Şen'in üzerine yürüdüğünü gördük. İlk kez 35 bin sayısına ulaşılıp  senenin seyirci rekoru kırıldı veee Bursaspor, Süper Lig'de 35 hafta sonra penaltı kullandı.

Bursaspor’un  yaklaşık üç katı değerindeki Fenerbahçe’nin milyon euroluk  futbolcuların gayri ciddi  tavırlarını, mehter hızındaki oyun tempolarını  görünce takımımız adına sevindim. Hiç olmazsa bizim takım onlardan daha fazla koşuyor. İyi ki Bursasporluyum. Savunması dışındaki her bölgesi  dökülen, birbirlerine saygısızca davranan  oyuncu  grubuna sahip  Fenerbahçe  seyircisine Allah sabırlar versin.  Bizler  kapasitesi, bütçesi belli olan Bursaspor’a tahammül edemiyoruz! Onların sanırım uykuları kaçıyordur…

Bursaspor kötü fakat Fener duble kötüydü. Taraftarın sevgilisi  33 yaşındaki Batalla, 11.44 km ile 22 kişi içinde en çok koşandı. Sevgiyi hak ediyor.

Sahanın yıldızları Aziz ve Harun’du. Alper'in 2. yarıdaki karşı karşıya şutunu çıkaran Harun, bir puanın mimarıydı.  Yeni transfer sağ bek Boban Jovic, Del Vale  ve Deniz sabırları taşırmaya devam ediyor.

Becerin yoksa bile koş,

Arma için koş,

Takımın için koş,

Taraftarın için koş.

Yeter ki mücadele et terini akıt. Bu seyirci seni her zaman sırtında taşır.

Maç akşamı gördük ki bu muhteşem taraftar varsa BURSASPOR var!