Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Bursa’daki iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları 'Kahraman Mehmetçik'e karşı yapılan karalama kampanyalarının aksine Afrin harekatına destek veren bir bildiri yayınladı.

Bu bildiriye ‘agazete’ olarak canlı canlı şahitlik ettik. Bursa’da faaliyet gösteren 129 sivil toplum kuruluşu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de terör örgütlerine yönelik yürüttüğü harekatın bir işgal değil meşru müdafa olduğu yönündeki açıklamanın altına biz de on binler gibi imzamızı attık.

'Güçlü Ekonomi Bağımsız Türkiye’ sloganıyla hazırlanan ortak bildiriyi okuyan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ın ilk cümlesi, “Bursa iş dünyası ve sivil toplum örgütleri olarak teröre karşı bugün de yarın da tek yürek olmaya devam edeceğiz. Güçlü ekonomi bağımsız Türkiye’nin teminatıdır” oldu.

Türkiye’nin son 15 yıllık süreçte ekonomi tarihinin en büyük atılımlarını gerçekleştirdiğini söyleyen Burkay, bu süreçte Türkiye’nin her yıl ortalama yüzde 6’lık bir büyüme performansı sergilediğini ve ihracatının da 35 milyar dolar seviyelerinden 157 milyar dolar seviyelerine ulaştığını hatırlattı.

Uluslararası çevrelerin ve ülkelerin Türkiye'ye gıpta ederek baktığını dile getiren Burkay, “Türkiye, siyasi istikrarı ve ekonomik kazanımlarıyla, milletimizin kendi kaderini tayin etme gücünü elde etmeyi başardı” dedi.

Savunma sanayinde 2000’li yıllarda yüzde 20 seviyelerinde olan yerlilik oranlarının bugün yüzde 70 seviyelerine kadar yükselmesini gururla açıklayan Burkay, “Savunma sanayindeki yatırımlar sayesinde modern ekipmanlarla donatılan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, hava, kara ve denizde her türlü ihtiyacını karşılayan bir kapasiteye ulaştı. Mehmetçiğimizin Afrin’de kullandığı muharip uçaklarının, tankların ve silahların milli savunma sanayimizin ürünleri olması da Türkiye’mizin ortaya koyduğu iradenin birer sonucudur" derken de adeta ülkemize silah ambargosu koyan süper güçlerin bu kez yerinden kıpraşamayacağının müjdesini verdi.

Her yönüyle güçlenen ve tam bağımsız bir Türkiye’nin son dönemde siyasi algı operasyonları, ekonomik tehditler ve terör saldırılarına maruz kalmasının tesadüflerle açıklanamayacağına değinen Burkay, "Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine sahip Türkiye’nin hedeflerinden rahatsız olanlar ve onların taşeronları bu kaos senaryolarının da mimarlarıdır ama içimizdeki hainleri 15 Temmuz'da alt ettiğimiz gibi dışımızdaki hainlere de bu saatten sonra aman vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.  

Burkay, Bursa iş dünyası olarak kahraman askerlerimize destek vermek ve milli birliğe katkı sağlamak amacıyla Türk bayrağı kampanyası başlattıklarını duyururken dağıtımda önceliklerinin sanayi bölgeleri olduğunu söyledi.

Burkay, Bursalı vatandaşlara da “www.bursaterorlemucadele.org” uzantılı web sitesi üzerinden yayınlanan bildiriyi imzalayarak da terör sevicilere bir yanıt vermelerini özellikle istedi.

Bize de düşen bu kararın altına malum çevrelere karşı özellikle imza atmak ve her daim birlik ve beraberliğimizi perçinlemektir. Yerli ve milli duruşlara destek olmak öncelikli görevimizdir vesselam...